Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Forskere bruker spill for å trene førerløse biler. (Ill.: Rockstar Games)

Forskere bruker GTA V for å trene førerløse biler

Spill: – Å stole kun på data fra veiene er ikke praktisk.

Det kan kanskje høres litt rart ut med en gang, men forskere bruker faktisk Grand Theft Auto V for å trene førerløse biler.

Kan kjøre tester uendelig mange ganger
Oppstartselskapet Nio, hvis mål er å få en førerløs bil på amerikanske veier i 2020, forteller til Bloomberg at de blant annet bruker simulering i arbeidet med førerløs teknologi.

– Å stole kun på data fra veiene er ikke praktisk, forteller Davide Bachhet i Nio til Bloomberg. Han legger til:

– Med simulering kan man kjøre de samme scenariene om og om igjen uendelige ganger, og så teste igjen.

Fysiske og virtuelle tester
Forskere ved Darmstadt University of Technology i Tyskland og Intel Labs har utviklet en måte å hente ut visuell informasjon fra GTA V. Videre jobber forskere med å utrede algoritmer fra spillets programvare som er blitt tilpasset for bruk i utviklingen av førerløs teknologi.

Her er det snakk om at det som læres virtuelt blir tatt i bruk i den fysiske verdenen. Hvis det oppstår noen problemer i den fysiske testen, blir dette testet i det virtuelle miljøet.

Professoren Alain Kornhauser ved Princeton-universitetet sier til Bloomberg at GTA V «har det rikeste virtuelle miljøet man kan hente ut data fra».

Grand Theft Auto V har 262 forskjellige kjøretøy, 1000 forskjellige fotgjengere og dyr og 14 værforhold og utallige broer, trafikklys og -skilter, tunneler og kryss.

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Bil, gta, Spill