Apple satser på AI-programvare, det bekrefter Tim Cook.
Apple satser på AI-programvare, det bekrefter Tim Cook.

Annonse


Apple skal teste selvkjørende biler på veiene i California

Etter å ha bygget opp en bil-divisjon og testet en selvkjørende Apple-bil på lukkede baner i California, kom nyheten om at det ikke kommer en bil fra selskapet i oktober 2016.

Bekreftet offisielt
Det tok derimot ikke lange tiden før den første offisielle bekreftelsen på at Apple jobber med bil-teknologi i form av et brev til myndyghetene noen få måneder senere.

Nå har Apple gitt oss enda litt innsikt i bilprosjektet sitt, etter å ha søkt om og mottatt tillatelse til å teste en selvkjørende bil på veiene i California.

Tillatelse for tre kjøretøy
– I dag, på 14. april 2017, har California Department of Motor Vehicles gitt Apple Inc. en tillatelse til å teste autonome kjøretøy. Tillatelsen dekker tre kjøretøy, som alle er 2015 Lexus RX450h, og seks sjåfører, sier Californias DMV-etat til Business Insider.

Annonse


De fikk imidlertid ingen kommentar fra Apple selv, som viste til en tidligere uttalelse om at selskapet “investerer tungt i maskinlæring og autonome systemer.”

“Project Titan”
Etter å ha ansatt over tusen ansatte til å jobbe med “Project Titan” i 2016, ble det etter hvert klart Apple skalerte ned bil-planene sine i løpet av det samme året, og hundrevis av prosjektarbeidere fikk fyken.

At selskapet nå skal bruke Lexus RX450h-biler til å teste på veiene i California kan tyde på at de er mer interessert i å teste teknologier enn å bygge sin egen bil, ettersom de ikke har søkt om tillatelse til å teste en egenprodusert Apple-bil.

Selskapet sitter imidlertid på massive mengder forskning og utvikling av autonome systemer, og de har selv bekreftet at de ser på mulighetene til hva forskningen kan brukes til.

 

Kilder:
9to5Mac
Business Insider

Annonse