Hopp til navigasjon Hopp til innhold
YouTube TV er lekkert, kjapt og smart, men lider av litt dårlig kanalutvalg og kravet om Chromecast om man ønsker å strømme innholdet til TV-en. (Ill.: YouTube)

Vi har testet YouTube TV

Test: Bra start, men det er helt klart noen plager.

Da YouTube annonserte sin TV-tjeneste, så vi for oss at vi endelig skulle leve uten TV-boksen og dyre, bindende årsavtaler.

Endelig begynnelsen på slutten for kabel-TV
Og det er vel i bunn og grunn mulig allerede, spesielt om man finner YouTube langt mer spennende enn det samme gamle på TV-boksen (hva er det egentlig tradisjonell TV kan by på av fordeler lenger? Direkte-sport og «breaking news»?)

YouTube TV er tilgjengelig i et knippe amerikanske storbyer – det er ikke godt å si når tjenesten kommer til Norge, det vil nok ta mange år, om det i det hele tatt skjer.

Ingen trenger å lære noe
Google og YouTube kan jo selvsagt dette med å strømme gigantiske mengder video til millioner av mennesker samtidig, men det er jo litt magisk og flott at den ubegrensede DVR-skylagringen er så kjapp som den er (alt du følger med på kan dessuten tas opp samtidig, og du kan invitere fem familiemedlemmer til å bruke din YouTube TV-konto).

Trykk på +-knappen på programmet du ønsker å se, og alle kommende episoder lagres i Google-skyen for deg, klar til å startes fra en egen liten seksjon i appen eller på web-en.

Vi håper det blir mulig å handle flere ekstrakanaler med tid og stunder - for 300 kroner måneden får man tilgang til en helt respektabelt antall kanaler, man skal jo huske at man kan si opp abonnement når det måtte passe. Men dette er samtidig kanaler av den veldig tradisjonelle sorten.
Vi håper det blir mulig å handle flere ekstrakanaler med tid og stunder – for 300 kroner måneden får man tilgang til en helt respektabelt antall kanaler, man skal jo huske at man kan si opp abonnement når det måtte passe. Men dette er samtidig kanaler av den veldig tradisjonelle sorten. Hverken Time Warner/Turner eller Viacom har sine kanaler på plass… enda. (Ill.: YouTube)

Det er to store plager
Apropos apper så gjør de jobben sin og vil liker å bruke dem (milevis bedre enn en fjernkontroll, det er mye av fristelsen).

Det er lett å søke og orientere seg, men det er også irriterende krav. Som f.eks. at for å se innholdet på TV så du ha en Chromecast (prøver du med AirPlay strømmes bare lyden, men alle som betaler den første måneden etter 1 måneders gratis-perioden får en Chromecast i en begrenset periode).

Noe annet tullete, og dette er mulig med YouTube Red, er at man må ha mobil-skjermen på i lomma om man kun ønsker å lytte, om ikke forsvinner lyden, og det er ikke bilde-i-bilde-støtte som Comcast sin Xfinity-app har på iPad Air 2 og nyere.

En app for alt
Fremtiden er her allerede om man ikke er altfor kravstor hva angår kanalvalg. Fordelen er at TV-en får du nå med deg overalt, på alle enheter, og at hele familien kan titte (maks tre simultan-strømmer, riktignok).

Vi opplevde aldri å måtte vente, men tjenesten er ikke helt perfekt når man er ute og går og ha godt nok LTE-signal, men likevel opplever grøt.

Appene er kjappere og enklere enn Comcast Xfinity som gjør det samme, men som kommer som en bonus når man abonnerer på en tradisjonell TV-tjeneste.

+ Flotte apper og nettgrensesnitt – enkelt i bruk (direkte-TV forhåndsvises slik at man kan unngå reklame)
+ Ubgrenset skylagring
+ Ingen ventetid
+ Ingen bindingstid
+ Del med familien

– Krever Chromecast om du vil titte på den store skjermen
– Litt svakt kanalutvalg
– Kun to tillegskanaler

Stikkord: Tester, tv, youtube, youtubetv