Krigen mellom Apple og Qualcomm trappes opp – brikkesettkongen med motsøksmål

Qualcomm har levert inn et motsøksmål mot Apple.
Qualcomm har levert inn et motsøksmål mot Apple.

I januar gikk Apple til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre».

Motsøksmål fra Qualcomm
Få dager senere svarte Qualcomm på søksmålet og kalte anklagene for grunnløse. Samtidig uttalte selskapet at de varslet et motsøksmål.

I går kunne CNET melde at brikkesettprodusenten offisielt har levert inn et motsøksmål mot Apple. I et dokument på 134 sider benekter Qualcomm påstandene fra Apple og mener at Cupertino-giganten forsøker å tvinge dem til å senke royaltisene.

Annonse

«Målet til Apple er tydelig: De ønsker å utnytte sin enorme makt for å tvinge Qualcomm til å akseptere en verdi som er mindre enn rettferdig for patentert teknologi som har ledet innovasjonen i mobil teknologi og har hjulpet Apple med å generere mer enn 760 milliarder dollar i iPhone-salg», står det i dokumentene til Qualcomm.

Flere beskyldninger og påstander
Videre beskylder Snapdragon-produsenten Apple for brudd på kontrakt og for å blande seg inn i avtaler og partnerskap Qualcomm har med andre selskaper. I tillegg mener selskapet at Apple holder tilbake betalinger som tidligere er blitt avtalt og at de har kommet med falske uttalelser til myndighetene når det gjelder Qualcomm.

En annen interessant detalj som kommer frem i Qualcomms søksmål, er påstanden om at Apple skal ha underklokket Qualcomm LTE-brikken i iPhone 7 for å begrense skillet mellom modeller som brukte den og Intel-brikken. Blant annet beskylder de Apple for å hindre at de demonstrerer forskjellene som viser «overlegen ytelse i Qualcomm-drevne iPhoner» for allmenheten.

 

Kilde:
CNET

Annonse
Annonse