Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Spiller du mye, og gjør lite annet foran maskinen, er G Pro et svært godt valg. (Ill.: Logitech)

Med Pro har Logitech slanket og perfeksjonert spill-tastaturet

Spilltest: Men for en pris – storebror er billigere.

Logitech G Pro. Det er enkelt og greit navnet på Logitechs nye spilltastatur som tar etter Orion G Spark på alle måter, sånn rent bort fra at det kvitter seg med masse overflødig fett, fett man ikke trenger når man spiller.

I bunn og grunn betaler du for en slankekur.

Oppdatert, 16:14:

Kabelen er ikke proprietær som nevnt i testen, men bruker vanlig USB – Logitechs tilkobling er forsterket på sidene.

Du betaler for mindre stæsj
Vi har i lengre tid brukt storebror G910 Orion Spark RGB som arbeids- og spill-tastatur. Hvorfor? Latskap. Vi orker ikke bytte mellom forskjellige tastaturer og kombinerer derfor forretninger og hygge.

Dette er ikke tastaturer som er laget for å skrive kjapt på, selv om man på en måte blir vant til dem etter en stund, er det kjappere å skrive på langt lavere taster som for eksempel MacBook Pro.

I så måte er ikke Pro-tastaturet noe særlig bedre da tastene fremdeles er høyt hevet og veldig kjappe, og det faktum at man mangler numeriske taster på høyresiden. Vi sa jo at fettet var kuttet.

Du betaler Logitech for å kutte fettet - til og med lyden må styres med funksjonstast.
Du betaler Logitech for å kutte fettet – til og med lyden må styres med funksjonstast. (Ill.: Logitech)

Veldig kjapp respons
Men som spiller, hva kan du forvente? Jo, samme lynkjappe respons som G Spark, takket være Romer G-tastene som trolig er årsaken til prisen på 1600 kroner (1100 kroner uten mva i USA). Jo, også skal denne knappeteknologien holde det gående selv etter titalls millioner nedslag.

Men la oss snakke litt mer hvordan tastaturet er når man spiller: Perfekt. Tastene gir veldig god trykkfølsomhet, og. Det er ikke sjanse for at du skal kunne skylde på tastaturet om du ender opp med elendig K/D-ratio. Som nevnt har vi brukt storebroren i flere år, og merker ingenting til slitasje av noe slag – siden Pro bruker samme knappeteknologi forventer vi at det holder seg like bra.

«26-key rollover» skryter Logitech av. Det betyr at du kan deise løs på så mange knapper samtidig uten at det blir for mye (husker du de gamle tastaturene som pep når man ble i overkant ivrig?).

Deaktiver Windows-knappen
Så mange hundrelapper for et tastatur som attpåtil mangler mange ekstra-taster for å styre musikk og slike ting?

Ja, det er jo også poenget, befestet av at tastaturet har en spill-tast som deaktiverer Windows-tasten om man skulle være uheldig å trykke på den under en frenetisk dødskamp på nettet (at den fremdeles tillater alt og tab er vel greit nok, noen ganger må man bare «sinne-avslutte» med Alt-F4 også).

Jo, også betaler man nok en «pretty penny» for muligheten til å lyse opp samtlige taster akkurat som man ønsker, også dette er lånt fra den gigantiske storebroren Orion G Spark.

Veldig solid, veldig dyrt
Uten tvil er dette en av, om ikke det beste, spilltastaturet på markedet om du ikke trenger numeriske taster, og hvilke spillere gjør vel det?

Men merk: Storebror G910 Orion Spark RGB koster faktisk 600 kroner mindre enn G Pro (om du klarer å finne det, det ser ut som produktet er på vei ut), så om du ønsker deg numeriske taster, er det et bedre kjøp.

Det er et godt tastatur uten tvil, men grunnet prisen i forhold til storebror, er det vanskelig å gi dette produktet toppkarakter. Hadde det bare vært 600 kroner billigere…

Karakter: 8/10
+ Kjappe og presise knapper
+ Solid
+ Tar lite plass
+ F-knapperaden kan makro-programmeres
+ Egendefinert fargestøtte for spill (300 titler støttet)
+ Lekkert
+ Kabelen kan nappes ut for enkel vasking mens maskinen er på

– Prisen

Stikkord: logitech, Maskinvare, Spill, Tester