Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple ser fremdeles ut til å være flinkere til å gifte maskin- og programvare. (Ill.: EverythingApplePro)

Galaxy S8 burde ha knust iPhone 7 Plus, men det er ikke tilfellet

Tall og virkelighet er to helt forskjellige ting.

Mens vi venter på å teste Galaxy S8, har det allerede dukket opp en sammenligningsvideo der praktisk bruk, og ikke teoretiske tester, er poenget.

Kjappere app-start
Galaxy S8 har to flere CPU-kjerner og 1GB mer RAM enn iPhone 7 Plus (det lanseres også en superutgave med 6GB RAM, men trolig ikke i Norge).

På papiret bør den gruse Apples toppmodell fra september 2016, men det er ikke tilfellet når det kommer til oppstart av grafikkintensive spill (dette har vi lagt merke til i flere år, iOS har alltid gjort det bedre trolig grunnet filsystemet) og 4K-videoeksport som tok halvparten så lang tid på Apples smartmobil.

Smartere filsystem
Etter videoeksport-testen tok samtlige apper som tidligere var åpne i bakgrunnen omstart på Samsungs toppmodell, trolig fordi videojobben tok så mye ressurser, mens iPhone 7 Plus klarte å starte dem igjen på korrekt måte.

Derfor brukte Apples 47 sekunder på å starte opp alle appene i testen runde to, mens Samsungs ett minutt og 47 sekunder.

Ved kaldoppstart er iPhone mye kjappere, også takket være det nye filsystemet i iOS 10.3. Også nettleserytelse er litt bedre på iPhone 7 Plus, men ikke med mye.

GeekBench:

  • Galaxy S8: En kjerne –1846 – alle kjerner: 5929
  • iPhone 7 Plus: En kjerne – 3478 – alle kjerner: 5917

Antutu:

  • Galaxy S8: 16 3734
  • iPhone 7 Plus: 16 0262

 

Kilde:
YouTube

Stikkord: galaxy, iphone, Mobil