Aldri har det fremkommet flere tilfeller av skadevare på Mac.
Aldri har det fremkommet flere tilfeller av skadevare på Mac.

Annonse


– macOS-skadevare økte med 744 prosent i 2016

Tall fra McAfee Threat Report viser at det ble detektert 460 000 tilfeller med macOS-skadevare i 2016.

Totalt 600 millioner
Det tilsvarer en økning på 744 prosent sammenlignet med året før. Totalt ble det rapportert om 600 millioner tilfeller og det er på Windows-plattformen majoriteten dukker opp.

Hovedårsaken til den ekstreme økningen er reklamevare. Dette er programvare som gjør at annonser dukker opp for Mac-brukerne, men skal ikke være en risiko for maskinene, skriver 9to5Mac som har fått tilgang på rapporten.

Av de 600 millionene var rundt 15 millioner av dem på mobil. Nesten samtlige av disse var på Android, ifølge McAfee-rapporten.

Annonse
Omfattende IoT-angrep
I rapporten nevnes også Mirai-viruset som stod bak to massive tjenestenektangrep i fjor høst. Det første var et omfattende Tingenes Internett-angrep mens det andre var blant annet rettet mot den tyske ISP-en Deutsche Telekom med deres 20 millioner kunder.

«IoT-enheter blir kapret og brukt for å utføre grov kriminalitet i kybernettet. Etter at angripere får kontroll over IoT-enheter, kan de bruke dem til å angripe selskaper, forbrukere eller internettinfrastruktur. Mirai-viruset er bare starten», skriver McAfee i rapporten.

Da Mirai angrep Dyn i fjor høst ble det brukt 2,5 millioner IoT-enheter. På det meste ble DNS-leverandøren overlesset med 1,2 Tbit/s trafikk.

Hele rapporten fra McAfee blir tilgjengelig senere i dag via denne lenken.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse