Samsung tar mange forbehold med ansikts-pålogging.
Samsung tar mange forbehold med ansikts-pålogging.

Annonse


Samsung forklarer Galaxy S8-ansiktsflausen

Det er kjent at man enkelt kan lure ansiktsgjenkjenningen på Samsungs nye toppmodeller kun ved å vise eierens bilde fra en annen enhet eller et bilde.

– Gir ikke tilgang til låste mapper
Nå føler Samsung for å forklare funksjonen ytterligere.

Følgende ble sendt ITavisen fra Samsungs presseteam, og er også å finne på selskapets produktside:

«Galaxy S8 tilbyr brukeren ulike nivåer av biometrisk autentisering, med det høyeste autentiseringsnivået gjennom irisskanneren og fingeravtrykksleseren. I tillegg gir Galaxy S8 brukerne mange alternativer for å låse opp sine telefoner gjennom de biometriske sikkerhetsteknologiene, samt andre brukervennlige alternativer som sveip og ansiktsgjenkjenning.

Annonse
Det er viktig å presisere at ansiktsgjenkjenningen kun kan brukes til å åpne Galaxy S8 og ikke til å autentisere tilgang til funksjoner som eksempelvis Secure Folder.»

Følte de måtte si noe
Presiseringen fra Samsung kommer etter at den svake sikkerheten først ble gjort kjent i en rekke YouTube-klipp, for så å bli plukket opp av de store mediene.

I meldingen over tilbakeviser altså ikke Samsung at det er så enkelt å få tilgang med denne funksjonen, men poengterer at mange andre måter å sikre mobilen på er langt sikrere.

De sier ingenting om en eventuell oppdatering for å forbedre funksjonen, så vi får se hva som skjer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse