President Trump har satt en stopper for personvernreglene til FCC.
President Trump har satt en stopper for personvernreglene til FCC.

Annonse


Nå kan amerikanske internettleverandører dele kundenes surfehistorikk

Bare president Donald J. Trump kunne hindre at amerikanske bredbåndleverandører (ISP) selger surfehistorikken til en tredjepart.

Trenger ikke be om samtykke
I går signerte presidenten resolusjonen som gir leverandørene rett til dette og dermed reverserte han et viktig punkt fra Barak Obamas presidentperiode som begrenset hva leverandørene kan gjøre med kundenes data, skriver The Verge.

Med personvernreglene til FCC (Federal Communications Commission ) måtte leverandører av Internett og mobilt bredbånd be om samtykke før de brukte, delte eller solgte netthistorikken til kundene, men president Trump satt en stopper for dette.

– Mer rettferdig
«Men republikanere argumenterte med at lovene var forvirrende for brukerne og urettferdige overfor internettleverandørene. De sa at det ikke gav mening at reglene ikke skulle gjelde selskaper som Facebook og Google også», skriver The Verge.

Annonse
Trumps pressesekretær, Sean Spicer, uttalte forrige uke til pressen at de nye lovene «vil behandle tjenesteleverandører rettferdig og at bekymringer rundt beskyttelse og personvernet til kundene blir gjennomgått på like konkurransevilkår».

The Verge har laget denne videoen som forklarer endringene:

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse