Apple ønsker å gjøre Siri smartere.
Apple ønsker å gjøre Siri smartere.

Annonse


Apple vil at Siri skal lytte til deg og bare deg

Når en iOS-enhet er låst, og Siri er aktivert fra låseskjermen, svarer Apples digitale stemmeassistent uansett hvem som snakker til den.

Vil trene Siri
Nå ser det ut til at Apple ønsker å gjøre Siri smartere ved at den kun lytter til og svarer eieren av iOS-enheten.

Patently Apple har kommet over en nytt patent fra Apple som forklarer en mulig løsning på dette:

«Når en digital assistent aktiveres med stemmekommando, har den frem til nå vært lydhør for selve stemmen, ikke taleren. Som en følge av det kan andre enn eieren av den elektroniske enheten bruke den digitale assistenten, noe som ikke er ønskelig i alle omstendigheter.

Annonse
Apples oppfinnelse tilbyr en måte å trene Siri på slik at den kjenner igjen stemmen til eieren av i-enheten før den svarer på kommandoen», forklarer Apple i patentsøknaden.

Les også: Hvordan får Apple til denne nye iPhone-funksjonen?

En unik Siri-frase
Per nå virker det som at en bruker kan velge en unik kommando for å aktivere Siri som erstatter standardfrasen «Hei, Siri».

Videre skal iOS-enheten kunne lagre den nye, unike frasen, men også spesielle karakteristikker ved stemmen til brukeren. På en slik måte er det kun eieren selv som kan aktivere Siri på den aktuelle enheten.

Det nevnes også at hvis enheten ikke gjenkjenner stemmen, vil den be brukeren om passord eller Touch ID for verifisering.

Høres det ut som en god idé? Opplever du at andre personer aktiverer den digitale assistenten på smarttelefonen din?

 

Kilde:
Patently Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse