BeoSound Shape er et flisesystem med høyttalere, forsterkere og andre fliser som skal henges på veggen og som skjuler elementene.
BeoSound Shape er et flisesystem med høyttalere, forsterkere og andre fliser som skal henges på veggen og som skjuler elementene.

Annonse


ITavisen eksklusivt: Dette er faktisk Bang & Olufsens nye høyttalere – har du sett noe lignende før?

Struer (Itavisen): Bang & Olufsen viste frem BeoSound Shape for et knippe europeiske journalister på Norre Vossborg Slot i Danmark i forrige uke. Nå er høyttalerne offisielt lansert på designmessen i Milano.

Kan settes sammen i alle former
– Her hos Bang & Olufsen skal vi ikke bare lage gode høyttalere, men vi liker også å tenke på hvordan de tar seg ut i hjemmet ditt, sier produktansvarlig Marie Kristine Schmidt. Hun er visepresident for Brand, Design & Markedsføring i lyd- og designselskapet.

Derfor har de kommet på ideen om små, tynne høyttalere som kan festes på veggen med forskjellige moduler, som blir et lite designverk i seg selv i hjemmet.

Høyttalerne, forsterkerne og de andre modulene er laget av heksagonale fliser, og du kan sette dem sammen i hvilken som helst form du ønsker.

Annonse
Dermed kan man slippe løs sin interne interiørdesigner i samarbeid med audiofilen og lage forskjellige mønstre med fliser på veggen.

Flisene kommer i seks forskjellige farger fra Bang og Olufsen, og et samarbeid med den danske tekstilprodusenten Kvadrat legger til fire farger til.

BeoSound Shape-flisene kommer i en rekke forskjellige farger. (Ill.: Tor Fosheim)

En forsterker per fire høyttalere
Hver forsterker leverer åtte kanaler med åtti watts B&O-lyd, og de kan kobles opp til fire høyttalere hver, som består av et basselement på 5,25 tommer og et diskantelement på 0,75 tommer.

Grensen er på 11 forsterkere og 44 høyttalere for hvert oppsett, en grense de færreste vil nå.

Høyttalerne selges også sammen med “demping”-fliser som også kan brukes dekorativt for å for eksempel skjule ledninger eller skape avstand mellom de forskjellige høyttalerne, og det er selvfølgelig ingen grense for hvor mange av disse man bruke.

En høyttaler od dempingsflis med tekstilen tatt av. (Ill.: Tor Fosheim)

Kommer med AirPlay
Dette gjør at man kan sette sammen sine egne former på veggen høyttalerne sitter på, og at man kan skjule for eksempel kabler og strømstikk.

Sammen med systemet selges det også en BeoSound Core-modul som lar deg koble til anlegget over AirPlay, Chromecast, Spotify og Bluetooth. Den fungerer også over Bang & Olufsens egen multiromsteknologi som heter B&O Play.

Høyttalerne er designet på “The Farm,” som hovedkvarteret til Bang & Olufsen i Struer kalles, og de er laget for å være like lette å sette sammen som et Lego-sett.

Her er innmaten i de forskjellige flisene.

Vokalen i midten, bandet til siden
Lyd-algoritmen for høyttalerne er selvfølgelig laget for å skape en god stereo-effekt mellom mange høyttalere i forskjellige konfigurasjoner, slik at du kan høre god stereolyd med musikken i “midten” selv når du beveger deg rundt i rommet høyttalerne står i.

Målet skal være å plassere vokalen i midten og bandet på sidene, og flere tester av undertegnede på Bang og Olufsens lansering og designstudio viser at dette fungerer svært bra.

Logoen er valgfri. (Ill.: Tor Fosheim)

Mange bruksområder
Som bruksområde for de nye høyttalerne ser Bang & Olufsen selvfølgelig for seg at de skal brukes i hjemmet, men ser også muligheter i butikker, studioer, showrooms, kontorer og hotell-lobbyer.

Høyttalerne kommer i salg i Bang & Olufsen-butikker i august 2017, og prisen vil variere med antallet fliser du kjøper.

Bang & Olufsen anslår at prisene for et standardoppsett vil koste omtrent 4000 Euro, eller rundt 36 000 kroner.

Her kan du se flere bilder fra lanseringen i Struer, Danmark:

Bang & Olufsen betalte for reise og opphold i forbindelse med denne lanseringen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse