DDR5 blir dobbelt så rask, får dobbelt så mye tetthet, og vil være mer strømeffektiv enn DDR4.
DDR5 blir dobbelt så rask, får dobbelt så mye tetthet, og vil være mer strømeffektiv enn DDR4.

Annonse


Snart kommer DDR5 – blir dobbelt så raskt som DDR4

Det virker nesten som om DDR4 nettopp ble lansert, og for de som allerede har byttet til det nye minnet, har vi dårlige nyheter: DDR5 er snart klar.

Dobbel båndbredde
Den nye minneteknologien som lover dobbel båndbredde, dobbel tetthet og bedre strømeffektivitet skal demonstreres av standard-organisasjonen JDEC allerede i juni – og standarden for DDR5 skal være klar en gang i løpet av 2018.

Det er derimot liten fare for at det nye DDR5-minnet vil gjøre DDR4 avlegs med det aller første.

Tar to til tre år
For at det skal komme til markedet må først minnekontrollere, prosessorer og hovedkort designes for den nye minnetypen, og det tar normalt to til tre år fra designen er klar til det kommer brukbare produkter, skriver Ars Technica.

Annonse


Da DDR4 ble lansert i 2012, tok det for eksempel tre år før Intel slapp prosessorer med støtte for den nye minneteknologien i 2015, og selv disse kom med støtte for DDR3 for å gjøre overgangen lettere.

Kommer i 2020?
Derfor er det lite sannsynlig at vi vil se noen produkter med DDR5-støtte på markedet før tidligst i 2020, som skulle gi maskinen din et par års lengre levetid.

DDR5 må imidlertid ikke forveksles med GDDR5, som er en annen minneteknologi som brukes i grafikkort og er omtrent ti år gammelt.

Kilde
JDEC
Ars Technica

Annonse