Apples MacBook Pro er den eneste maskinen som holder mer enn den lover i batteritid i Which? sin test av 67 bærbare maskiner.
Apples MacBook Pro er den eneste maskinen som holder mer enn den lover i batteritid i Which? sin test av 67 bærbare maskiner.

Annonse


MacBook Pro-batteriet lever lenger enn lovet

Etter mye om og men med testing av batteriene i 2016-utgaven av Apples MacBook, fikk Apple til slutt gode skussmål av amerikanske Consumer Reports.

Atten timers batterilevetid
De fant i januar ut, etter å ha testet med siste versjon av macOS, at batterilevetiden på MacBook Pro kunne strekke seg til hele 18,75 timer – langt mer enn Apple selv hevder i spesifikasjonene på den siste MacBooken sin.

Nå har dette blitt delvis blitt bekreftet av britiske Wich?, som har testet 67 forskjellige bærbare maskiner og funnet at Apple sin er den eneste som holder mer enn den lover rent batterimessig.

Påstått: 10 timer, testet: 12 timer
Apple lover at deres MacBook Pro 13 skal holde i ti timer, men i testene til Which? holdt de ut i hele tolv timer.

Annonse
Testene deres er varierte, og en av dem består av å aktivt lese på nettet over wifi inntil batteriet er helt tømt, mens en annen test innebærer å vise filmer inntil maskinen slår seg av.

Store forskjeller i testet batterilevetid
Testen av 67 forskjellige bærbare maskiner avslører også store forskjeller mellom lovet batterilevetid fra produsentene og det som ble testresultatene hos Which?.

Lenovo Yoga 510 påstår for eksempel at den skal holde i fem timer, mens testen avslørte at den bare holdt i to timer og syv minutter.

HP Pavillion 14-al115na lover ni timer, men overlevde bare fire timer og 25 minutter på Which? sin testbenkt, mens Dell Inspiron 15 5000 hevder å kunne holde i syv timer, men ble testet til litt under fire timer. Acer E15s påståtte batterilevetid er 6 timer, men ble testet til litt under tre.

Er skeptiske til resultatene
Which-testen sier lite om hvilken oppløsning skjermen er testet i eller hvilken lysstyrke de har brukt, og mange er skeptiske til resultatene.

Der Consumer Reports fant vanvittige 18,75 timers batterilevetid, er nok testene til Which? et skritt nærmere virkeligheten, men en spørreundersøkelse blant leserne til 9to5Mac viser at batterilevetiden ligger mellom 6-7 timer og 8-9 timer med vanlig bruk.

Kilder
Wich?
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse