Annonse


– Tesla-oppdatering 8.1 er den største for Autopilot hittil

Denne uken startet Tesla utrullingen av programvareoppdatering 8.1 som kommer flere spennende nyheter for Autopilot Hardware 2-biler.

Omfattende oppdatering
I tillegg til nyhetene du kan lese om under, skriver Electrek at Tesla nå gjør bedre bruk av maskinvaren som sitter i Hardware 2 (HW2)-bilene. Det betyr at for eksempel bilen drar nytte av to av de totalt åtte kamerasensorene. Før oppdateringen var kun ett kamera i bruk.

HW1-bilene brukte ett enkelt kamera fra MobilEye, men i HW2 er det altså åtte fordelt på tre som peker fremover og fem rundt. I tillegg har den også radar, 360-graders ultralyd og Teslas egen bildeprosesseringsteknologi.

Dette er de andre nyhetene i 8.1 for Autopilot HW2:

Annonse
  • Lane Departure Warning – Når Lane Departure Warning er aktivert, vil rattet vibrere for å varsle føreren når kjøretøyet krysser en feltlinje, dersom blinklyset ikke er aktivert i samme retning.
  • High Speed Autosteer (130 km/t) – Oppdateringen øker også maksfarten for Autosteer, som i samarbeid med en menneskelig sjåfør hjelper med styring innenfor et kjørefelt. Den bruker Traffic-Aware Cruise Control for å justere bilens fart i relasjon til trafikken rundt. Autosteer krever at sjåføren har hendene på rattet og er forberedt på å ta over til enhver tid.
  • Auto Lane Change – Ved å skru på blinklyset mens Autosteer er aktivert, kan førere få hjelp til å bytte fil til høyre eller venstre, når det er trygt å gjøre det.
  • Summon – Tesla-eiere kan nå parkere og hente bilene sine utenfra, ved hjelp av Tesla-appen. Dette er spesielt nyttig for parkering i trange felt og garasjer.

Av andre nye funksjoner, er det verdt å nevne Autopark, Forward Collision Warning og Traffic Aware Cruise Control.

 

Kilde:
Electrek,
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse