iPhone 8 får trolig AR-funksjonalitet i kameraet.
iPhone 8 får trolig AR-funksjonalitet i kameraet.

Annonse


– Apple-brillene er minst ett år unna

Tim Cook har tidligere uttrykt seg svært positiv til AR, eller utvidet virkelighet, og ifølge rapportene kan dette bli det neste store for Apple.

Kan bli en stund til lansering
Ved flere anledninger har det dukket opp rykter om at iPhone-selskapet jobber med egne AR-kompatible digitale briller – noe liknende Snapchat Spectacles – og de har en omfattende avdeling som jobber med denne teknologien.

Ifølge Financial Times er det fortsatt en stund til at AR-brillene til Apple ser dagens lys. Financial Times skriver at Apple startet arbeidet med et «hodeplagg med skjerm» for over et år siden og at de stadig øker fokuset på AR, men at lanseringen er minst ett år unna og kanskje mye mer.

iPhone først
I samme ryktet kommer det igjen frem at Apple planlegger å gi kundene en forsmak på planene i form av AR-funksjonalitet i iPhone-kameraet i modellen som lanseres den kommende høsten.

Annonse
Apple er bare ett av flere selskaper som jobber med utvidet virkelighet. Microsoft regnes som en av lederne på markedet og har for lengst lansert sitt HoloLens-hodesett. Den neste utgaven forventes ikke før 2018–2019.

Også mystiske Magic Leap jobber med AR-teknologi, men enn så lenge forblir arbeidet deres en godt bevart hemmelighet.

 

Kilde:
Financial Times, (betalingsmur)
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse