Dette kan du gjøre for å holde kontoen din sikker.
Dette kan du gjøre for å holde kontoen din sikker.

Annonse


Slik holder du iCloud-kontoen din sikker

Forrige uke hevdet hackergruppen «Turkish Crime Family» at de har tilgang til flere hundre millioner iCloud-kontoer. Nå viser det seg at innloggingsinformasjonen som gruppen har delt ut, stemmer. ZDNet har forsøkt 54 forskjellige kontoer levert av «Turkish Crime Family» og alle fungerer.

Nyttige sikkerhetstiltak
Apple har tidligere uttalt at det ikke har vært noe sikkerhetsbrudd på deres side og at informasjonen trolig kommer fra tidligere angrep fra andre tjenester. Dog er det flere ZDNet har vært i kontakt med som hevder at de ikke har brukt iCloud-kontoen på andre tjenester enn Apples.

9to5Mac anbefaler iCloud-brukerne å gå gjennom følgende fem steg for å holde seg på den sikre siden.

  1. Bytt passord: Et viktig gjøremål når man mistenker at kontoen kan være kompromittert. Spesielt hvis du bruker samme passord på flere tjenester, noe som ikke anbefales.
  2. Aktiver tofaktor autentisering: Et punkt 9to5Mac beskriver som en prioritet hvis du allerede ikke har aktivert det.

«Med tofaktor autentisering er det kun mulig å få tilgang til kontoen din på enheter du stoler på, som iPhone-, iPad- eller Mac-enhetene dine», forklarer Apple. Via denne lenken kan du lese om hvordan du aktiverer tofaktor autentisering for Apple ID-en din.

Annonse


  1. Det er lett å forveksle tofaktor autentisering med totrinnsbekreftelse. Førstnevnte er definitivt den mest sikre av dem to. Under Sikkerhet på kontosiden din kan du sjekke hvilken av dem du har aktivert.

Via denne lenken kan du lese om hvordan du bytter fra totrinnsbekreftelse til tofaktor autentisering.

  1. Sjekk dine innloggende enheter: Under Enheter på kontosiden din kan du sjekke hvilke enheter Apple-ID-en din er logget inn på. Hvis du ser noen oppføringer som virker mistenkelige, bør du fjerne den/dem.
  2. Bruk en passordhåndterer: Den siste sikkerhetsanbefalingen til 9to5Mac. Hvis du ønsker å bruke en langt og sikkert passord for hver tjeneste du bruker, er det lurt å bruke en app som håndterer passordene dine. Disse kompliserte passordene kan til tider være vanskelig å huske.

Nettlesere flest har innebygget mulighet til å lagre passord for deg, men det finnes også løsninger som LastPass og 1Password.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse