Khiron-Sigmas KS-PRO har spesifikasjoner som en drøm og kjører atpåtil Windows 10 - så kanskje den er nettop det?
Khiron-Sigmas KS-PRO har spesifikasjoner som en drøm og kjører atpåtil Windows 10 - så kanskje den er nettop det?

Annonse


Her er Windows 10-PCen med Snapdragon-prosessor

Khiron-Sigma kaller seg en startup basert i London grunnlagt av en tidligere ansatt i Microsoft, og de har satt seg et ambisiøst mål om lage PCen alle bare har snakket om frem til nå: En fullblods Windows 10-PC med Snapdragon 835-brikkesettet.

Quad HD Super AMOLED
Maskinen deres har imponerende nok spesifikasjoner, fra en åttetommers super AMOLED-skjerm med 2560 x 1440 bildepunkter og den etter hvert så berømte Snapdragon 835-prosessoren.

Den har også 128 GB lagring og 8 GB minne, i en pakke som måler 246 milimeter bred, 150 millimeter lang og 16 millimeter høyt som bare skal veie 640 gram.

Også rendringene av enheten er unektelig vakre – der vi blant annet kan se at det får fullt tastatur og en fingermus som vi ellers ofte ser på Lenovos ThinkPader.

Annonse


Spesifikasjonene kan du lese her:
– 8 tommers Super AMOLED – trykkskjerm med Quad HD (2560x1440px)-oppløsning og Corning Gorilla Glass 3
– Qualcomm Snapdragon 835 prosessor
– 8GB RAM
– 128GB lagring (pluss microSD-kortplass)
– 12MP frontkamera med autofokus og f/1.7 apertur
– Bluetooth 4.0
– 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi
– NFC
– GPS/AGPS
– 4G LTE-tilkobling med nano-SIM
– 2 x USB-C
– 1 x USB 3.1 Gen1
– 3,5mm minijack
– Stereo-høyttalere
– QWERTY-tastatur
– Fingersensor
– Mus-pinne-kontroll
– 10307mAh batteri (“12 timers bruk”) med Quick Charge 4.0 support
– 246 x 150 x 16mm; 640g

Som du kan lese av denne listen inneholder Khiron-Sigma en ren ønskeliste over spesifikasjoner fra øverste hylle hvis du skulle finne på å lage en ultraportabel PC, med alt fra rikelig minne til ac WiFi, fullt tastatur og fingersensor.

Spesifikasjonene kan endres
Men selskapet sier ikke noe om hvordan de har tenkt å få kloa i nok snapdragon 835-prosessorer som samtlige mobilprodusenter har jaktet på men ikke fått (utenom Samsung, såklart) – annet enn å nevne i den lille teksten nederst på siden at:

– Det er en mulighet at spesifikasjonene kan endre seg ettersom brikkesett og komponenter kan bli vanskelig å få tak i eller at vi føler at det finnes sammenlignbare komponenter som yter bedre i KS-PRO.

Latterlig lav pris
Prisen på herligheten er også nok til å gjøre enkelte skeptiske – der Samsungs Galaxy S8 med Snapdragon 835 ryktes å koste rundt 10 000 kroner, mener Khiron-Sigma å kunne selge KS-PRO-maskinen for 600 dollar – eller omtrent fem tusen klingende norske mynter.

De skal også lage en Android-versjon av den samme enheten, og den vil koste enda mindre – 450 dollar, eller litt over 3 500 kroner.

Lanseringsdatoen er satt til 4. kvartal 2017, så maskinen skal også designes, bygges og produseres i rekordfart.

Du kan se Indiegogo-siden til prosjektet her.

Her er skrytevideoen fra prosjektet:

Kilde
Khiron-Sigma
Neowin

Annonse