Konica Minolta har utviklet en helt ny teknologi for 3D-visning på bil-HUD-er.
Konica Minolta har utviklet en helt ny teknologi for 3D-visning på bil-HUD-er.

Annonse


Snart skal bilruten gi deg beskjed om når du skal bremse og svinge

Konica Minolta har utviklet det de kaller for «verdens første 3D head-up display for utvidet virkelighet». En teknologi selskapet håper vil gjøre biltrafikken tryggere.

3D-informasjon vises på frontruten
Frontruteprojeksjonen, head-up display eller HUD, er utformet på en slik måte at den presenterer informasjon i 3D på frontruten.

«HUD-teknologien viser informasjon direkte i førerens synsfelt på frontruten og gir føreren førstehåndsinformasjon mens han/hun ser fremover», skriver selskapet i en pressemelding.

3D-bildene blir presentert i HUD-en basert på avstander og avhengig av kjørehastighet.

Annonse
«For eksempel 40 meter foran når du kjører i 40 km/t i urbane områder og 80 meter i forkant når du kjører i 80 km/t på motorveier», forklarer Konica Minolta i pressemeldingen.

Med AR-egenskaper
Ved hjelp av sensorer skal AR-funksjonen til frontruteprojeksjonen informere føreren om objekter som fotgjengere og hindringer. Disse blir presentert i HUD-en i god tid slik at føreren kan foreta vurderinger og manøvrere kjøretøyet deretter.

«Dette hjelper føreren å gjenkjenne informasjon med minimal fokusjustering og øye-bevegelse. Alt foregår direkte i sjåførens synsfelt. Man vil altså motta viktig informasjon uten å måtte ta øynene bort fra veien. Da reduseres ulykkesfrekvensen og kjøringen blir tryggere», mener selskapet.

Som en del av arbeidet vil Konica Minolta fortsette arbeidet med å integrere optiske sensorteknologier med høyhastighets bildebehandling.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse