5s er iPhone-modellen som gjør det best i India.
5s er iPhone-modellen som gjør det best i India.

Annonse


Apple ønsker særbehandling i India – får nei fra myndighetene

Apple har store planer om å produsere iPhoner i India og har satt opp en liste med krav til landets myndigheter, men landet har så langt avvist de fleste kravene.

Sier nei på de fleste punktene
«Apple India har søkt konsesjoner, blant annet avgiftslette på produksjon og reparasjonsenheter, komponenter og kapitalutstyr, inkludert deler og forbruksvarer for smarttelefonproduksjon og sørvis/reparasjon for en periode på 15 år», sier Indias industriminister, Nirmala Sitharaman, til Rajya Sabha (overhuset i Det indiske parlamentet).

Sitharaman forteller at myndighetene har sagt nei på de fleste av kravene til Apple.

Ønsker lokal produksjon
India har potensial til å bli et stort og viktig marked for iPhone-produsenten, men analytikere mener at selskapet må senke prisene for at de skal lykkes. Apple tror at lokal produksjon vil bidra til å senke prisene, samtidig håper de at landets myndigheter skal si ja til salg av brukte iPhone-modeller. Noe Samsung og andre selskaper så langt har satt en stopper for.

Annonse
I fjor stod tre år gamle iPhone 5s for over 50 prosent av salget av iPhoner i India. Den snart fire år gamle smarttelefonen selges for under 300 dollar i landet, rundt 2500 kroner, skriver Mashable.

 

Kilde:
Mashable

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse