Snart kan du dele sanntidsposisjonen din.
Snart kan du dele sanntidsposisjonen din.

Annonse


Snart kan du «direktestrømme» på Google Maps

Direktestrømming fra Facebook og YouTube er i vinden om dagen. Nå skal du også strømmebevegelsene dine på Googles karttjenestene.

Del posisjonen din i sanntid
Her er det ikke snakk om direktesendt video, i stedet kan personer følge bevegelsene dine i sanntid via Google Maps. Søkegiganten tror at denne løsningen vil være bedre for å la andre vite hvor du befinner deg i stedet for at du skal ringe eller tekste dem.

Fra før av sporer og lagrer Maps mye posisjonsdata om brukerne sine, hvis funksjonene er aktivert, men den nye funksjonen gjør det også mulig for andre å se det i sanntid.

«´Hvor er du nå?´ ´Når forventer du å være her?´, enten du er på vei til en fest eller en middagsavtale med venner, har du kanskje hørt slike spørsmål fra familie og venner ganske ofte. Snart vil Google Maps-brukere verden rundt kunne svare på disse spørsmålene med få klikk. På både Android og iOS kan du snart dele den nåværende posisjonen din med alle», skriver Google i et blogginnlegg.

Annonse
Spørsmål om personvern
En annen ting som også er i vinden om dagen, er fokuset på personvern og med Googles nye sanntidsdeling stilles det spørsmål hvor mye brukerne faktisk er villig til å dele.

Hvis du har gode grunner til å holde deg i det skjulte, er det kanskje lurt å holde denne posisjonsdelingen deaktivert.

Hva mener du? Deler vi for mye av vår tilstedeværelse eller det helt OK å la familie og venner å vite hvor man er hen til enhver tid?

 

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse