Apple avviser at de er blitt hacket.
Apple avviser at de er blitt hacket.

Annonse


Apple trues av hackere: – Vi har ikke hatt noe sikkerhetsbrudd

I går gikk en hackergruppe ut og truet Apple med å bla opp bitcoins eller iTunes-gavekort for at de ikke skulle slette innholdet på flere iPhoner.

Avviser kompromittering
Nå har Apple uttalt seg i saken. Til Fortune sier en talsperson fra selskapet at det ikke har forekommet noe sikkerhetsbrudd hos selskapet. I stedet tror Apple at det er snakk om informasjon fra tidligere brudd hos noen tredjepartsleverandører.

Fortune skriver at LinkedIn trolig er en av de kompromitterte tjenestene som Apple nevner i presseuttalelsen. Mange av kontoene og passordene i listen til Turkish Crime Family stemmer overens med informasjonen som ble stjålet under det massive angrepet mot LinkedIin i 2012.

Truer med å slette innhold
Turkish Crime Family forlanger enten Bitcoin eller Ethereum til en verdi av 75 000 dollar, eller 100 000 dollar i gavekort på iTunes. Hvis ikke Apple blar opp, truer de med å slette innholdet som de angivelig skal ha tilgang til.

Annonse
Motherboard skriver at hackerne har vist skjermbilder av en angivelig e-postutveksling med Apple. Et av bildene skal vise en samtale med en Apples sikkerhetsavdeling som ber hackerne om bevis for dataen de skal ha stjålet.

 

Kilde:
Fortune

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse