En gruppe hackere hevder de har fått tilgang til flere hundre millioner iPhoner.
En gruppe hackere hevder de har fått tilgang til flere hundre millioner iPhoner.

Annonse


Hackere truer Apple: – Bla opp, ellers sletter vi innholdet på flere millioner iPhoner

En gruppe hackere forsøker å presse Apple til å betale for at de ikke skal slette innholdet på flere hundre millioner iPhone-enheter, melder Motherboard.

Hevder de har stjålet flere hundre millioner kontoer
Gruppen går under navnet «Turkish Crime Family» og de forlanger enten Bitcoin eller Ethereum til en verdi av 75 000 dollar, eller 100 000 dollar i gavekort på iTunes. Hvis ikke Apple blar opp, truer de med å slette innholdet som de angivelig skal ha tilgang til.

Motherboard skriver at hackerne har vist skjermbilder av en angivelig e-postutveksling med Apple. Et av bildene skal vise en samtale med en Apples sikkerhetsavdeling som ber hackerne om bevis for dataen de skal ha stjålet.

For å bevise dette, lastet «Turkish Crime Family» angivelig opp en YouTube-video som viser hvordan de logger seg inn på en av de stjålne kontoene. Den hevdes å tilhøre en eldre dame, og iCloud-kontoen inneholder flere sikkerhetskopierte bilder.

Annonse
Truer med å slette innholdet
I e-posten ber den Apple-ansatte hackerne om å fjerne videoen fordi «den tiltrekker seg uønsket oppmerksomhet».

«I tillegg skal dere vite at vi ikke belønner kyberkriminelle for å bryte loven», står det i e-posten som skal være fra sikkerhetsmedarbeideren i Apple som videre skal ha truet med å sende samtalene til politiet.

«Turkish Crime Family» hevder at de har tilgang til over 300 millioner e-postkontoer fra Apple, disse inkluderer både @icloud og @me. I en annen uttalelse hevder gruppen at de har stjålet 559 millioner kontoer, så det er litt inkonsistens mellom tallene som oppgis.

Hackergruppen har gitt Apple en frist til 7. april med å bla opp, ellers kommer de til å slette kontoene de hevder de har tilgang til.

Motherboard skriver at Apple ikke har kommentert saken.

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse