Andy Rubin og selskapet hans mistet en storinvestering.
Andy Rubin og selskapet hans mistet en storinvestering.

Annonse


– Android-skaperens mobilprosjekt gikk glipp av 100 mill. dollar på grunn av Apple

Andy Rubin er kanskje mest kjent som en av skaperne av Android. Nå jobber han ikke lenger i Google, og i januar kunne han avsløre at han har startet et nytt selskap, Essential, som skal lage premium-mobiler.

Har tette bånd til Apple
Essential består av 40 personer, flere av dem fra IT-giganter som Alphabeth, Apple, Google X og Samsung. Ifølge Business Insider var selskapet i ferd med å fullføre en investeringsavtale fra japanske SoftBank på over 100 millioner dollar.

Wall Street Journal melder at avtalen falt sammen i siste liten. Årsaken skal være SoftBanks tette bånd til Apple og bekymringen over interessekonflikt.

«SoftBank Group Corp. skrotet en planlagt investering på 100 millioner dollar i et smarttelefonoppstartsselskap grunnlagt av skaperen av Googles Android-programvare, delvis på grunn av den japanske investorens tette samarbeid med Apple Inc., ifølge personer med tilknytting til saken», skriver Wall Street Journal.

Annonse
Kommer i løpet av våren/sommeren
Avtalen ville verdsatt Essential til én milliard dollar. Som en del av den opprinnelige avtalene skulle SoftBank hjelpe Essential med å lansere smarttelefonen i Japan.

Den første smarttelefonen er planlagt i løpet av våren eller sommeren. Ifølge rapportene er det snakk om en større telefon med rammeløs skjerm. Selskapet har et stort fokus på kunstig intelligens.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse