– Android-skaperens mobilprosjekt gikk glipp av 100 mill. dollar på grunn av Apple

Andy Rubin og selskapet hans mistet en storinvestering.
Andy Rubin og selskapet hans mistet en storinvestering.

Andy Rubin er kanskje mest kjent som en av skaperne av Android. Nå jobber han ikke lenger i Google, og i januar kunne han avsløre at han har startet et nytt selskap, Essential, som skal lage premium-mobiler.

Har tette bånd til Apple
Essential består av 40 personer, flere av dem fra IT-giganter som Alphabeth, Apple, Google X og Samsung. Ifølge Business Insider var selskapet i ferd med å fullføre en investeringsavtale fra japanske SoftBank på over 100 millioner dollar.

Wall Street Journal melder at avtalen falt sammen i siste liten. Årsaken skal være SoftBanks tette bånd til Apple og bekymringen over interessekonflikt.

Annonse

«SoftBank Group Corp. skrotet en planlagt investering på 100 millioner dollar i et smarttelefonoppstartsselskap grunnlagt av skaperen av Googles Android-programvare, delvis på grunn av den japanske investorens tette samarbeid med Apple Inc., ifølge personer med tilknytting til saken», skriver Wall Street Journal.

Kommer i løpet av våren/sommeren
Avtalen ville verdsatt Essential til én milliard dollar. Som en del av den opprinnelige avtalene skulle SoftBank hjelpe Essential med å lansere smarttelefonen i Japan.

Den første smarttelefonen er planlagt i løpet av våren eller sommeren. Ifølge rapportene er det snakk om en større telefon med rammeløs skjerm. Selskapet har et stort fokus på kunstig intelligens.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse
Annonse