PhotoDNA-teknologien til Microsoft er i stand til å oppdage overgrepsbilder.
PhotoDNA-teknologien til Microsoft er i stand til å oppdage overgrepsbilder.

Annonse


Microsoft varslet Kripos om overgrepsbilder

VG melder i dag at Microsoft fanget opp overgrepsbilder lastet opp av den nå dømte mannen (62) til hans Google Drive-konto.

Oppdaget bildene, varslet Kripos
«Bildene ble lastet opp våren for to år siden og viste underlivet til en ung jente og mindreårige som hadde seksuell omgang, ifølge dommen, som falt denne uken i en tingrett på Vestlandet», skriver VG.

Microsofts automatiske sikkerhetssystem registrerte dette og varslet Kripos som igjen sendte saken videre til det lokale politiet.

– Dette viser at internett ikke er et sted der man usett kan begå forbrytelser mot barn, og at internasjonalt politisamarbeid fører til at også nordmenn må stå til ansvar for kriminalitet begått i andre land. God lokal etterforskning av det som i utgangspunktet «skjedde på internett» fører til stadighet til dommer i Norge, sier politioverbetjent Bjørn-Erik Ludvigsen til VG.

Annonse
PhotoDNA-teknologi
Microsoft har i en årrekke utviklet PhotoDNA-programvaren som skal oppdage og stanse spredningen av bilder som viser bilder mot barn. Den skal være i stand til å oppdage bilder selv om de er blitt redigert. Teknologien er ikke spesifikt nevnt i dommen, skriver VG.

IT-topper som Facebook, Google og Twitter bruker også PhotoDNA-teknologien til Microsoft, skriver The Verge. Dette kan forklare hvorfor det var Microsoft som varslet Kripos om opplastinger til Googles skytjenester.

62-åringen ble dømt til 45 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år.

 

Kilder:
VG,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse