Pakistan vil ha informasjon om personer som begår blasfemi på Facebook utlevert.
Pakistan vil ha informasjon om personer som begår blasfemi på Facebook utlevert.

Annonse


Pakistan ønsker hjelp av Facebook for å sensurere religions-debatt

Facebook skal ha gått med på å sende et team til Pakistan for å se hva de kan gjøre med blasfemisk innhold på det sosiale nettverket, i følge det pakistanaske innenriksministeriet.

“Utilgivelig forbrytelse”
Tidligere denne uken kalte Pakistans statsminister Nawaz Sharif blasfemi en “utilgivelig forbrytelse,” og innenriksminister Chaudhry Nisar sa at han ville ta “alle nødvendige skritt” for å sikre at Pakistans budskap nådde frem.

– Facebook og andre tjenesteytere burde dele all informasjon med oss om menneskene bak dette blasfemiske innholdet, skal han ha sagt til avisen Dawn, i følge BBC.

Vanskelig tema
Blasfemi er et vanskelig tema i Pakistan, der det har haglet med blasfemi-anklager over bilder av Profeten Muhammed og upassende referanser til Koranen.

Annonse
Kritikere av blasfemiloven i Pakistan, som i enkelte tilfeller kan resultere i dødsdom, har derimot hevdet at loven også brukes til å slå ned på dissidenter.

Facebook på sin side sier at de er forsiktige med forespøsler fra regjeringer med “mål om å beskytte privatlivet og rettighetene til våre brukere.”

Ble blokkert i 2010
– Vi deler bare informasjon om kontoer i tråd med våre retningslinjer og med loven. Et traktat om “Mutual Legal Assistance” eller andre formelle forespørsler kan være påkrevd for internasjonale forespørsler, og vi inkluderer disse i vår “Government Requests Report,” sier Facebook i en uttalelse.

Facebook har ikke sagt noe offentlig om at de sender et team til Pakistan, som tidligere har blokkert tilgang til pornografisider og sider med anti-Islamsk innhold.

Facebook ble blokkert av en pakistansk domstol i 2010 over Muhammed-tegninger.

Kilde
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse