Bossland selger blant annet jukse-bot til World of Warcraft.
Bossland selger blant annet jukse-bot til World of Warcraft.

Annonse


Blizzard krever millioner fra «juksemaker»

Spillgiganten Blizzard Entertainment har søkt om en uteblivelsesdom for Bossland, utvikleren av flere jukseprogrammer og hackermetoder for spill.

Utvikler jukseprogrammer og -boter
Blizzard krever minst 200 dollar per tilfelle med krenkelse av opphavsretten og hevder at Bossland har solgt minst 42 818 kopier av sitt hackerverktøy i USA. Til sammen tilsvarer det et beløp på over 70 millioner kroner.

Spillutvikleren, med populære spill som Diablo III, Overwatch og World of Warcraft i stallen, har gått etter det tyske selskapet i flere år nå, og i fjor sendte de inn en klage til en føderal rett i California.

Der beskylte Blizzard Bossland for flere krenkelser av opphavsretten, urettferdig konkurranse og brudd på bestemmelsen om antiomgåelse fra DMCA. Ifølge spillutvikleren har juksingen og botene påført skade i form av millioner dollar i tapt salg ettersom de ødelegger spillene for legitime spillere.

Annonse
Nekter å svare
Bossland har forsøkt å få saken avvist, men har ikke lyktes. Etter det har det vært tyst fra det tyske selskapet som heller ikke har besvart henvendelsene etter å ha mottatt en frist på 24 timer.

«Juksemakeren» står bak blant annet «Honorbuddy», «Demonbuddy» og «Watchover Tyrant». Sistnevnte er for øyeblikket utilgjengelig, men de to andre er vel fungerende for henholdsvis World of Warcraft og Diablo III.

Høsten 2015 beskyldte Bossland Blizzard for å ha stjålet kildekoden til Stormbuddy, en jukse-bot til Heroes of Storm. Den gang valgte selskapet å stanse utviklingen og salget av Stormbuddy i frykt for at Blizzard skulle gå etter brukerne av programvaren.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse