Denne sjeldne Apple-1 auksjoneres bort i mai.
Denne sjeldne Apple-1 auksjoneres bort i mai.

Annonse


3 millioner kroner til overs? Da kan en supersjelden Apple-1 bli din

Det er mer enn et drøyt halvår siden vi skrev om en Apple-1 som ble auksjonert bort. Tyske Team Breker står klare til å selge en utgave av den sjeldne datamaskinen fra 1976.

Meget sjelden
Auksjonarius beskriver modellen som den «best bevarte Apple-1-datamaskinen som har dukket opp på markedet». I tillegg til selve Apple-1 vil auksjonsvinneren få med de originale driftsdokumentene, koblingsskjemaer og angivelig notater fra telefonsamtaler mellom Steve Jobs og Steve Wozniak fra 1977,

«Pakken inneholder også dokumenter fra datamaskinens første og eneste eier, inkludert kvittering fra hovedkortet og kassettgrensesnittet datert til 30.11.1967 og et originalt brev fra Apple Customer Service som nektet en oppgradering til Apple-II.

Den originale manualen til Apple-1 inkluderer bilder som viser hovedlogoen. Grunnleggerne valgte Isaac Newton som et symbol for annerkjennelse av det binære tallsystemet han ble kreditert med oppfinnelsen av i det 18. århundre», skriver Team Breker om den sjeldne utgaven.

Annonse
Fullt fungerende
Datamaskinen skal være fullt fungerende, noe som gjør denne modellen svært unik. 9to5Mac skriver at ifølge rapportene er det kun åtte gjenværende Apple-1 som faktisk fungerer.

Auksjonen finner sted 20. mai i Köln i Tyskland. Team Breker forventer å få mer enn 250 000 pund for datamaskinen, det tilsvarer over 2,75 millioner kroner.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse