Det er fortsatt planer om å selge denne retrodrømmen til støtterne.
Det er fortsatt planer om å selge denne retrodrømmen til støtterne.

Annonse


Komplett kaos for superpopulær retrokonsoll

Retrofantastene tømte lommebøkene sine da prosjektet Sinclair ZX Spectrum Vega Plus ble lansert på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo for drøyt et år siden.

Store problemer
Kampanjen samlet inn 367 prosent mer enn det opprinnelige målet og lå dermed an til å bli en megasuksess for Retro Computers, selskapet bak kampanjen. September i fjor høst ble det annonsert at konsollen skulle lanseres i oktober, men planene gikk ikke helt som ventet.

The Verge skriver nå at Indiegogo har blokkert muligheten for folk til å støtte prosjektet. Det skjer i kjølvannet av at selskapet ikke har klart å sende ut produktene til støtterne.

Dette er dessverre ikke helt uvanlig for slike folkefinansierte kampanjer og er noe man bør ha i bakhodet når man velger å støtte et.

Annonse
Måtte starte på nytt
Ifølge rapportene har Retro Computers også forsøkt å stanse negative omtaler fra media. BBC ble spurt om å utsette publiseringen av en slik artikkel, angivelig for de ansatte i selskapet ble truet. BBC valgte opprinnelig å utsette publiseringen da de hørte at politiet etterforsket saken, men bestemte seg senere å legge den ut.

Planene er fortsatt å sende ut konsoller til Indiegogo-støtterne, men det er uvisst når. Årsaken til utsettelsen er at Retro Computers ikke hadde den nødvendige programvaren for å få enheten til å fungere. Det skyldes at da den forrige tekniske sjefen og den administrerende direktøren i selskapet forlot det i fjor, leverte de ikke fra seg de teknologiske eiendelene tilbake til selskapet.

Dermed ble selskapet nødt til å starte fra bunn igjen.

Støttet du denne kampanjen?

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse