Ikke fullt så velkomment. Uber forbyr nå bruken av Greyball-programmet for å motvirke myndighetene.
Ikke fullt så velkomment. Uber forbyr nå bruken av Greyball-programmet for å motvirke myndighetene.

Annonse


Uber stanser bruk av verktøy for å lure politiet

Uber har til tider brukt aggressive metoder for å komme seg inn markeder som mangler lovverk eller har som har lovverk som ikke er fordelaktige for Uber, som for eksempel i Norge.

Fikk beslaglagt inntekt
Senest på tirsdag ble det kjent at politiet har tatt tolv anmeldte Uber-sjåfører som har fått alt fra bøter til tap av førerrett til inndragning av utbytte – som førte til at en av dem måtte betale tilbake nesten en million kroner.

I forrige uke ble det også kjent at Uber bruker et eget verktøy for å omgå myndigheter og politi i markeder der lovverket ikke er fordelaktig.

Greyball viser falsk informasjon
Dette verktøyet viser blant annet falsk informasjon i Uber-appen om hvor biler befinner seg, og den har vært i bruk siden 2014.

Annonse
Da dette programmet, “Greyball,” ble kjent, sa Uber at det var til “for å nekte forespørsler fra brukere som misbruker våre regler, uansett om det er folk som prøver å fysisk angripe våre sjåfører, konkurrenter som prøver å stoppe driften vår, eller utfordrere som samarbeider med myndighetene i hemmelige operasjoner som har til formål å lure sjåførene våre.”

Forbyr å bruke programmet mot lokale myndigheter fremover
Etter avsløringen om akkurat punktet om å omgå lovens lange arm, har Uber endret tonen i en ny bloggpost:

– Vi har startet en undersøkelse av de forskjellige måtene denne teknologien har blitt brukt på, står det der.

– I tillegg har vi eksplisitt forbudt å bruke dette målrettet mot lokale myndigheter fremover. Gitt måten systemene våre er konfigurert på, vil det ta litt tid før dette forbudet trer i effekt, skriver Joe Sullivan, som er Chief Security Officer i Uber.

Kilde
Uber

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse