Med Pinterests nye bildesøk kan du zoome inn i bildet for å finne bilder av lignende ting, som for eksempel et par solbriller.
Med Pinterests nye bildesøk kan du zoome inn i bildet for å finne bilder av lignende ting, som for eksempel et par solbriller.

Annonse


Snart kan du bruke Pinterest til bildesøk

Pinterest vil på neste tirsdag lansere en ny versjon av Chrome-tillegget deres som vil la deg shoppe etter eller se på lignende produkter i et bilde.

Viser bilder som likner
Planen er at du kan se på et par solbriller og kanskje få lyst til å kjøpe det, eller at du vil ønske på andre solbriller som likner – og at du skal kunne gjøre dette ved et enkelt klikk.

Det samme gjelder selvfølgelig for klær og andre ting som fanges opp av den kunstige bildegjenkjennings-intelligensen bak utvidelsen.

Vil være søkemotor for bilder
Tanken bak funksjonen er at Pinterest ønsker å være en søkemotor for bilder, og dette inkluderer bilder som du kan se på andre nettsider, eller som du har tatt bilder av selv.

Annonse
Selv om du kan få opp resultater i søket ditt for “buyable pins,” altså sponsede resultater fra Pinterest, vil ikke disse bli prioritert i søket, sier en talsmann for Pinterest til Recode.

Tidlige dager
– Dette er tidlige dager for nettbaserte og visuelle oppdagingsverktøy, sier talsmannen videre, – Etter hvert som vi fortsetter, vil vi inkludere partnere og “Pinned”-tilbakemeldinger og fortsette med å forbedre disse produktene.

– Med visuelle søk nå tilgjengelig over hele nettet, og ute i verden og gjennom Pinterest, kan alt du ser være starten på et søk, skriver frontend-ingeniøren Kent Brewster på Pinterest-bloggen.

Utvidelsen kommer til Chrome på tirsdag, og kommer til andre Pinterest-tillegg til andre nettlesere senere.

Kilde
Pinterest
Recode

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse