Volvo XC90 blir elbil – snart får Telsa skikkelig SUV-konkurranse

Volvo XC90 blir trolig en av de første helelektriske bilene til Volvo.
Volvo XC90 blir trolig en av de første helelektriske bilene til Volvo.

Nye nyeste Volvo XC90 er blitt umiddelbar suksess for den svenske bilprodusenten. I Norge er det solgt over ett tusen eksemplarer av millionbilen.

XC90 og XC60 trolig først ut
Denne uken avholdes bilutstillingen i Genève og det er her Volvo benytter anledningen til å avsløre at de første elbilene er på plass i 2019. TV 2 Broom skriver at XC90 og ferske XC60 trolig blir først ut. Det er Volvo-eide Polestar som skal stå for produksjonen av elbilutgaven.

Polestar er et selskap som bilprodusenten kjøpte opp i 2015, og har i lang tid produsert biler for Volvo som kan sammenlignes med RS-modeller fra Audi, AMG fra Mercedes og M-modeller fra BMW.

Annonse

Spesifikasjoner er det liten informasjon om, men rekkevidden skal være 500 kilometer.

Flere SUV-er i tiden fremover
Tesla er så langt nærmest enerådende på elbilmarkedet når det gjelder biler av typen SUV med sin Model X. Dog vet vi at flere bilprodusenter jobber med el-SUV-er. I fjor viste Jaguar frem selskapets første elbil som ventes i 2018 og i 2019 kommer altså den første varianten fra Volvo.

I tillegg jobber Audi med e-tron quattro SUV som forventes på markedet i 2018. En bil de selv omtaler som «den første, ekte premium el-SUV-en» (ekstern lenke).

 

Kilde:
TV 2 Broom

Annonse
Annonse