Volvo XC90 blir trolig en av de første helelektriske bilene til Volvo.
Volvo XC90 blir trolig en av de første helelektriske bilene til Volvo.

Annonse


Volvo XC90 blir elbil – snart får Telsa skikkelig SUV-konkurranse

Nye nyeste Volvo XC90 er blitt umiddelbar suksess for den svenske bilprodusenten. I Norge er det solgt over ett tusen eksemplarer av millionbilen.

XC90 og XC60 trolig først ut
Denne uken avholdes bilutstillingen i Genève og det er her Volvo benytter anledningen til å avsløre at de første elbilene er på plass i 2019. TV 2 Broom skriver at XC90 og ferske XC60 trolig blir først ut. Det er Volvo-eide Polestar som skal stå for produksjonen av elbilutgaven.

Polestar er et selskap som bilprodusenten kjøpte opp i 2015, og har i lang tid produsert biler for Volvo som kan sammenlignes med RS-modeller fra Audi, AMG fra Mercedes og M-modeller fra BMW.

Spesifikasjoner er det liten informasjon om, men rekkevidden skal være 500 kilometer.

Annonse
Flere SUV-er i tiden fremover
Tesla er så langt nærmest enerådende på elbilmarkedet når det gjelder biler av typen SUV med sin Model X. Dog vet vi at flere bilprodusenter jobber med el-SUV-er. I fjor viste Jaguar frem selskapets første elbil som ventes i 2018 og i 2019 kommer altså den første varianten fra Volvo.

I tillegg jobber Audi med e-tron quattro SUV som forventes på markedet i 2018. En bil de selv omtaler som «den første, ekte premium el-SUV-en» (ekstern lenke).

 

Kilde:
TV 2 Broom

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse