Roccat Kone EMP er veldig kjapp akkurat som mange andre spillmodus i toppsjiktet, men også stor nok for de av oss med litt større og lengre fingre.
Roccat Kone EMP er veldig kjapp akkurat som mange andre spillmodus i toppsjiktet, men også stor nok for de av oss med litt større og lengre fingre.

Annonse


Test av spillmus: Det er som å plugge hånda inn i maskinen

Roccat Kone EMP er en svært god spillmus som hopper flere generasjoner over de vi har testet tidligere.

Kvalitet i alle ledd
Det første vi la merke til, var at woah, denne er virkelig solid konstruert. I eska dominerer den store spillmusa med sin størrelse og vekt. En liten manual medfølger, den kaster vi selvfølgelig. Herregud, liksom.

I stedet plasserer vi Kone på pulten, og brer hånda over – den dekker nesten hele håndhulen. Dette har vi ventet på, for ofte er spillmus laget for mindre hender, muligens fordi de designes i Asia? Usikker.

Hacket sensor fordi den ikke var bra nok
Uansett: I testen skal vi finne ut om den nye laser-motoren fra PixArt er så god som de lover. Det Roccat har gjort er nemlig å modifisere PixArt sin sensor de har døpt PixArt 3361, opp fra PixArts egen 3360.

Annonse


Selskapet leverer sensorer til mange musprodusenter, uten at det er et navn som er å finne på innpakningen eller reklamematerialet. Ganske spennende dette med mus-sensorer, egentlig. Det er jo noe man sjeldent tenker på utover de glorete varemerkene som nærmest lover deg 2 millioner dollar Counterstrike-konkurranser bare du tar på den.

Det er to andre nye mus i den nye serien til Roccat foruten den kablede vi testet: Kone Pure 2017 for de med mindre håndflate og Leadr som er trådløs.

Spesifikasjoner:

  • PixArt 3361 sensor
  • Optisk linse – 1:1
  • Systemklokke: 70MHz
  • Bildeoppdatering opp til 12000 FPS
  • Maks hastighet: 250ips / 6.35m/s
  • Maks akselerasjon: 50G
  • Oppløsning: 12000 DPI
  • IR LED

Ergonomi
Roccat har lånt fra den største museprodusenten, Logitech, når de designet denne. Har du brukt en Logitech G-mus tidligere er denne lik i forhold til ergonomi og knappeplassering, men litt større enn snittet spillmus fra sveitserne. Vi klager ikke, for Logitech har hatt tiår til å prøve seg frem og funnet noe som fungerer for de aller fleste hender.

Der Roccats råeste skiller seg fra Logitech og Razer og ifølge dem, alle andre mus som noen sinne er laget, er hastigheten og motoren som skal være uten etterslepp – ja, de hevder rett og slett at nøyaktigheten er 1:1 fra hånd til maskin.

I bruk
Men føles det sånn? Ja, det gjør det, spesielt på en G-Sync-maskin som har kraft nok. Det hjelper nemlig lite å ha en superkjapp mus om maskinen ikke klarer å ligge i godt over 80 bilder i sekundet for å merke forskjell vs. en tregere mus.

Vi har brukt Logitech i flere år i spill som Battlefield, Overwatch og nå nylig, Doom, så vi testet Roccats mot den og Razers sin nyeste Diamondback i disse kjappe FPS-spillene i mange timer (alle kjører over 80 bilder i sekundet i snitt), og kan konkludere at ja, den er en god del mer nøyaktig på en måte som bygger opp om testens tittel.

Vi er mer usikre når det gjelder Razers Diamondback, men den er så liten i våre hender at det blir slitsomt i lengden.

Roccat anbefaler å spille i området mellom 400 og 3,000 DPI – det gir visstnok den beste følelsen og presisjonen og er det e-sport-proffene liker.

Om du skulle ønske å tro at du er bedre enn dem, kan du velge mellom 100 forskjellige DPI-nivåer fra 100 til 12000.

De beste spillmusene er så kjappe for tiden, at det er ergonomien i forhold til egen håndflate som på mange områder bør bestemme hva du går for. Som sagt: har du store hender er det virkelig verdt å teste ut Roccats nye kablede, og den trådløse.

Karakter: 8 av 10. Pris: 799 kroner.

+ Så nøyaktig og behagelig at du blir en bittelitt bedre spiller
+ God kvalitetsfølelse og størrelse
+ Hyppige fastvareoppdateringer innpakket i et effektivt lite program som auto-oppdaterer
+ Kule lys på begge sider du kan endre

– Ikke for venstrehendte
– Mangler vektsystem (litt tung)
– For høy pris om du ikke har stor nok håndflate

Annonse


Annonse


Annonse