IDC anslår at Android vil fortsette å dominere markedet frem mot 2021 - men at telefonene får større skjermer.
IDC anslår at Android vil fortsette å dominere markedet frem mot 2021 - men at telefonene får større skjermer.

Annonse


IDC: Mobilmarkedet vil ta seg opp i 2017

Mobilmarkedet har stagnert etter hvert som færre kjøper seg nye telefoner og beholder de de har lengre, men i 2017 vil markedet komme tilbake til sterk vekst, sier IDC i en ny rapport.

4,2 prosent vekst
Det er kanskje ikke så rart, med tanke på de nye og spennende telefonene som kommer. Det er store forventninger til blant annet Samsungs Galaxy S8 og Apples kommende iPhone, og det var mange sterke lanseringer på Mobile World Congress.

I følge IDC vil markedet i 2017 vokse med 4,2 prosent, sammenliknet med magre 2,5 prosent i 2016 – som var den laveste veksten i smarttelefonmarkedet noensinne.

IDC mener også at markedet vil vokse sterkt i en femårsperiode frem mot 2021, med en samlet årlig vekst på 3,8 prosent – som vil si at det årlige salget vil gå fra 1,53 milliarder enheter i 2017 til 1,77 milliarder i 2021.

Annonse
IDC anslår en vekst på 4,2 prosent i 2017. (Ill.: Skjermdump/IDC)

Flere premium-modeller i Kina
– Når du ser på enkeltmarkeder er mange forskjellige trender som foregår, sier Ryan Reith, visepresident for IDCs Worldwide Quarterly Mobile Device Trackers.

– I noen lavkostmarkeder som Kina, ser vi at brukere gradvis kjøper flere premium-modeller. Dette er antakelig forårsaket av dårlig tilfredshet med tidligere modeller og behov for bedre funksjonalitet. Og i modne markeder er premium-segmentet konkurransedyktig som aldri før. Dette er illustrert av antallet toppmodeller som ble lansert på MWC denne uken.

Android fortsatt konge
Hva angår plattformer ventes det at Android vil fortsette å trone på toppen, og IDC spår at telefoner med 5 tommers skjermer og større vil vokse seg til omtrent 91 prosent av markedet i 2021 etter hvert som produsentene begynner å lage store skjermer til lav pris.

IDC forventer også at 2017 blir et godt år for iPhoner og at de vil vokse med 4,9 prosent etter hvert som de begynner å vokse i Kina, som sto for 30 prosent av salget i fjor. I 2021 ventes dette tallet å være 36 prosent.

Kilde
IDC
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse