Snart slipper du å vente lenge på å laste ned oppdateringer - de kan bli betraktelig mindre med Creators Update.
Snart slipper du å vente lenge på å laste ned oppdateringer - de kan bli betraktelig mindre med Creators Update.

Annonse


Windows-oppdateringer kan bli 35 prosent mindre

“Unified Update Platform” (UUP) ble først lansert som konsept i november 2016, og også da var det snakk om å redusere oppdateringsstørrelsene med opp til 35 prosent.

Erstatter bare endrede filer
Dette gjøres ved å bare erstatte filene som er endret i den siste oppdateringen i stedet for å installere alle filene på nytt.

Nå har Microsoft allerede brukt UUP in mange Windows Insider-oppdateringer, og de fleste som har lastet dem ned har kunnet oppleve at størrelsen på nedlastingen er nede i omtrent en gigabyte i stedet for det dobbelte, skriver Bill Karagounis, Director of Program Management, Windows Insider Program i Windows-bloggen.

Kommer i Creators Update
Her skriver han om “Differential download packages” som bare endrer på filene som er forskjellige, og at disse allerede kommer til vanlige Windows-oppdateringer som en del av Creators Update, som kommer i løpet av neste måned.

Annonse


Versjon 5025 var en “Differential download” og var mye mindre enn 15031, som var “vanlig.” (Ill.: Microsoft)

Windows Insider-medlemmer har allerede fått oppdateringer med UUP noen ganger allerede, som for eksempel i versjon 15025 – der filstørrelsen i enkelte tilfeller var nede i 900 megabyte.

Det er derimot bare de med de mest oppdaterte Windows-versjonene som får UUP-nedlastinger, så hvis du har hoppet over en Windows Insider-oppdatering, er det mulig at alle filene – og ikke bare noen få – trengs å byttes ut.

Kilde
Windows-bloggen