Oppo viser frem 5X Dual Camera Zoom under MWC.
Oppo viser frem 5X Dual Camera Zoom under MWC.

Annonse


Kinesisk mobilgigant imponerer med ny kamerateknologi

Oppo har raskt inntatt posisjonen blant de fem største mobilprodusentene i verden. Dette i hovedsak ved å selge telefoner kun i hjemlandet Kina. Denne uken er selskapet til stede under Mobile World Congress, men det er ikke for å vise frem en ny smarttelefon.

5X Dual Camera Zoom
Med seg i kofferten har de i stedet en ny kamerateknologi. 5X Dual Camera Zoom er en helt ny måte å zoome med et smarttelefonkamera. Digital zoom er normen på smarttelefonkameraer, noe som til tider kan skape uskarpe bilder. Apple og Huawei har løst dette på en smart måte med henholdsvis iPhone 7 Plus og Mate 9 Pro, men her er zoomen låst til 2x. Oppo kliner til med 5x zoom.

Kamerateknologien inneholder et vanlig kamera som er blitt dreid 90 grader. På den måten peker det ikke rett bakover, men i stedet litt til siden. I tillegg har den en rekke linser som fokuserer lyset inn til denne sensoren. Dette fungerer nærmest som et periskop, forklarer The Verge som har prøvd ut teknologien.

Teknologien er klar, kan komme i år
Prototypene som vises frem under MWC er svært store, men ifølge OPPO kan teknologien implementeres i mye mindre enheter.

Annonse
«Jeg er litt usikker på om jeg er gira på kvaliteten på sensoren eller bildeprosesseringen i system, men hvis man bare ser på den nye optikken sitter Oppo definitivt med en vinner», konkluderer The Verges utsendte.

Under kan du se Android Central teste Oppos kamerateknologi.

Er skikkelig zoom noe du savner i smarttelefonkameraene?

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse