Volta ser ikke ut som en vanlig elsykkel.
Volta ser ikke ut som en vanlig elsykkel.

Annonse


Denne elsykkelen varsler deg hvis noen tukler med den

Sammen med elbilene eller elsyklene i ferd med å gjøre sitt inntog over det ganske land.

Elsykkelen Volta
Pure Cycles har laget sykler i en årrekke og nå står de klare med sin første elsykkel. Navnet er Volta og må ikke forveksles med støvsugerprodusenten Volta.

Mens vanlige elsykler har store, synlige batteripakker, har Pure Cycles forsøkt å lage en elsykkel som ikke ser ut som en. Batteripakken har de skjult på en lur måte og Volta ser mer eller mindre ut som en helt vanlig sykkel.

Selskapet forklarer på Kickstarter-siden til Volta at de ikke har laget en elsykkel bare for å lage en. Nei, den inneholder noen kjekke, smarte funksjoner.

Annonse
Volta har integrert kurv.
Volta har integrert kurv. (Ill.: Pure Cycles)

Antityveri
Først og fremst har den et sporingssystem som er påslått 24 timer i døgnet 365 dager i året. Den sørger for at eieren til enhver tid vet hvor sykkelen befinner seg. GPS-enheten har de skjult i sykkelen slik at ikke tyvene skal finne og deaktivere den. Hvis noen begynner å tukle med Volta, blir brukeren varslet på smarttelefonen.

I tillegg har den automatiske lys og bremselys. Lysene aktiveres automatisk når det begynner å bli mørkt ute og bremselyset aktiveres altså når man bremser.

Av andre smarte egenskaper har Volta ulike helse- og treningsrelaterte funksjoner. Alle sykkelturene lagres i appen der man blant annet får informasjon om tid og antall kalorier forbrent.

Volta har automatiske lys som slås på når det begynner å bli mørkt ute.
Volta har automatiske lys som slås på når det begynner å bli mørkt ute. (Ill.: Pure Cycles)

Tar sykkelen til Kickstarter
Til forskjell fra de andre syklene Pure Cycles selger, tar Volta turen til Kickstarter for finansering. Selskapet håper å samle inn 75 000 dollar, rundt 630 000 kroner, i løpet av kampanjen. Med 45 dager igjen er kampanjen godt over halvveis mot det målet.

Prisen for en Volta starter på 1399 dollar, 11 760 kroner, som ifølge Pure Cycles er 1000 dollar lavere enn hva elsykkelen vil koste i butikk.

 

Kilde:
Kickstarter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse