Apple selger allerede en micro-USB-adapter.
Apple selger allerede en micro-USB-adapter.

Annonse


– Apple skroter ikke Lightning i iPhone 8

I går skrev Wall Street Journal at Apple planlegger å erstatte Lightning-kontakten med USB-C i kommende iPhone 8. Dette var et rykte vi ikke hadde hørt om tidligere, men ettersom WSJ generelt sett har truffet godt med iPhone-rykter, er det godt mulig at det stemmer.

Spår at de går for en overgang
Barclays-analytikeren Blayne Curtis har derimot ingen tro på at Apple kommer til å skrive sin proprietære kontakt til fordel for USB-C som forventes å bli standarden fremover. Til MacRumors forteller Curtis at han forventer at Lightning forblir å finne i årets iPhone-modeller, men at USB-C vil spille en rolle i lanseringen.

Han tror at Apple vil selge en Lightning-USB-C-adapter i Europa for å etterkomme EU-kommisjonens «one mobile phone charger for all»-kampanje. Denne adapteren vil bli tilsvarende den Apple allerede selger forLightning til micro-USB.

Lightning er fem år
Sist gang Apple byttet iPhone-kontakt var i 2012 da de skrotet den gamle 30-pin-kontakten til fordel for nettopp Lightning. Et nytt bytte vil nok bli svært omdiskutert, men det vil ønsket velkommen av dem som ønsker én type kabel til alle sine duppedingser.

Annonse
Hva mener du? Er det på tide at Apple bytter ut Lightning til fordel for USB-C, eller bør de holde på den proprietære løsningen og heller tilby (enda en) adapter?

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse