Bildene av gutten er stjålet. Bakmennene lager så sider der de lurer til seg liker-klikk for å selge informasjon om deg videre.
Bildene av gutten er stjålet. Bakmennene lager så sider der de lurer til seg liker-klikk for å selge informasjon om deg videre.

Annonse


Pass deg for ny og stygg Facebook-svindel – delt over 2,1 millioner ganger før Facebook tok affære

En måte å svindle på Facebook har dukket opp igjen etter å ha oppstått igjen etter at de første prøvde seg i 2015. Det melder CBS News.

Ikke la deg lure av kyniske bakmenn
Sarah Allen fra Storbritannia opplevde at bamennene stjal bilder av sin syke sønn for å profittere på Facebook-innlegg.

Når det er mange nok som har likt innleggene starter de plutselig å selge produkter og tjenester på siden etter å ha lovt å donere penger for å hjelpe barna om brukerne gir tommel opp.

Ikke mulig
Det er ingen funksjon i Facebook i skrivende stund som automatisk donerer penger til et veldedig formål bare ved å like et innlegg.

Annonse


Det er også muligheter for at de selger informasjonen de får når folk liker innleggene til tredjeparter som har en avtale med dem.

Facebook trenger bedre rutiner
Ifølge amerikanske «Better Business Bureau» kan bakmennene også lure til seg informasjon om deg om du liker siden som promoterer kvakksalveriet.

Innlegget som får byrået til å reagere ble delt over 2,1 millioner ganger og fikk nesten 300 000 liker før Facebook endelig gjorde noe med det.

 

Kilde:
CBS News