Lumia 950 XL kunne hatt flere spennende gester-egenskaper.
Lumia 950 XL kunne hatt flere spennende gester-egenskaper.

Annonse


Slik kunne Lumia 950 ha blitt

Lumia 950 og 950 XL ble lansert vinteren 2015 og var Microsofts første ordentlige flaggskiptelefoner etter Nokia-oppkjøpet. Enhetene fikk dessverre svært dårlige skussmål fra IT-pressen, deriblant av vår anmelder.

Oppfølger til McLaren
Nå viser det seg at Microsoft hadde større ambisjoner som aldri ble en del av det ferdige produktet. Det viser seg at Lumia 950-enhetene opprinnelig var ment som oppfølgerne til det ganske så spennende, men kansellerte McLaren-prosjektet til selskapet.

Flere av funksjonene fra McLaren var tiltenkt til 950, men ble altså skrotet. Dette gjelder i hovedsak gester og inkluderer blant annet å dynamisk tilpasse tastaturet etter hvordan brukeren holder telefonen eller å låse skjermvisningen til mobilen blir holdt på en annen måte.

Kommentar: Windows 10 Mobile – en skuffende opplevelse.

Annonse


Skrotet planene
Microsoft skal ha jobbet med disse gestene siden 2013 og det var nesten helt sikkert at de skulle inkluderes i Lumia 950 (XL). Det skjedde dessverre ikke, og til og med dobbeltrykk for å vekke telefonen ble fjernet før lansering. Sistnevnte funksjon ble tilgjengelig i en senere oppdatering.

Etter at Lumia 950 og XL ikke ble en suksess, valgte Microsoft å trappe ned i mobilmarkedet. Nå venter kundene spent på det neste kapitlet i Windows 10 Mobile-sagaen som godt mulig er en Surface Phone.

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse