Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung Tab S3 går rett i strupen på iPad Pro - hvis den hadde kommet i en 9,7-tommers versjon. (Ill.: Samsung)

Her er Samsungs nettbrett med HDR-skjerm og nye Book med Windows 10!

MWC17: Girer opp for å ta iPad.

Samsung åpnet Mobile World Congress-pressekonferansen sin i kveld med en video om testing av mobiltelefoner, og snakket mye om hvordan de har implementert nye testrutiner for å unngå nye Note7-fadeser – og var preget av alvoret i dette.

Skrøt av S7-salget
Deretter gikk snakket til Galaxy S7-salget, som er en av største selgerne til Samsung noensinne.

Samsung lanserte ingen telefoner på Mobile World Congress i år, men slo i steden på stortrommen hva nettbrett angår – og lanserte hele tre stykker.

Galaxy Tab S3
Førstemann ut ble Galaxy Tab S3, som kjører Android.

Tab S3 er en direkte oppfølger til Tab S2 fra 2015, og har en skjerm på 9,7 tommer, og har blitt oppdatert til noe som passer litt bedre med 2017.

Skjermen bruker AMOLED, og er på 2048 x 1536 – og den støtter HDR video.

Prosessoren er en Snapdragon 820 og den har 4 GB minne og 32 GB lagring. Den kommer også med plass til MicroSD-kort som kan utvide lagringen med opp til 256 GB.

Tab S3 er også dekket helt av glass på baksiden, og den kommer med fire høyttalere fra AKG, mens den måler 6 milimeter i tykkelse.

Den kjører også Android 7 Nougat.

Ny penn
Med i pakken følger en ny S-penn, som er større og tykkere enn S-pennene som fulgte med Samsungs eldre nettbrett – og den støtter over 4 000 nivåer av trykkfølsomhet.

S-pennen er flat på to sider slik at den ikke ruller vekk fra deg, men den har ingen konkret dokk i Tab S3-nettbrettet.

Videre har Tab S3 et valgfritt tastatur som kobler seg til bunnen av nettbrettet. Det trenger dermed ikke å lades, slik som Bluetooth-tastaturer.

Batteriet i Tab S3 varer til tolv timers videoavspilling.

Pris
Glaxy Tab S3 med Wifi koster 6 490 kroner, mens Galaxy Tab S3 med 4G koster 7 490 kroner – og de kommer 21 april i svart og sølv

Du kan lese mer om Galaxy Tab S3 på Samsungs hjemmesider

Galaxy Book 10 og 12
Galaxy Book skal være for de som ikke ønsker å måtte velge mellom et nettbrett og en bærbar – og kommer i to versjoner som begge kjører Windows 10.

Disse to skal være like kraftige som en bærbar, uten å gå på bekostningen av mobiliteten til et nettbrett, mener Samsung.

Begge versjonene har støtte for HDR-video, og noe som Samsung kaller Samsung Flow, som skal «forenkle arbeid på farten» ved å bruke sikker innlogging og trådløs synkronisering med «kompatible enheter.»

For eksempel synkroniserer den med telefonen og gjør det enkelt å overføre dokumenter, og gjør at brukerne av Book-nettbrettene ikke går glipp av viktige varsler uansett hvilken enhet man jobber fra.

Begge Galaxy Book-versjonene bruker en syvende genrasjons Core i5-prosessor som skal gi ytelse på PC-nivå.

4GB RAM er den nye standarden
10,6-tommers versjonen kommer med 4 GB RAM og 64 eller 128 GB lagring, mens 12-tommeren kommer med enten 4 GB RAM og 128 GB lagring eller 8 GB RAM og 256 GB lagring. Begge to har micro-SD-kortplass.

10-tommeren bruker en TFT-skjerm, mens 12-tommeren bruker en AMOLED-skjerm, og begge støtter tilbakespilling av 4K video.

Batteriene kan gi opp til 10 timer med strøm for 10-tommeren og 10,5 timer for 12-tommeren.

Begge nettbrettene kommer med den samme S-pennen som Tab S3, men med en ekstra fordel – den oppdages automatisk og kan brukes med Adobe Photoshop.

Tastaturet kommer med bakgrunnsbelysning, og kan konfigureres i tre forskjellige stillinger.

Pris og tilgjengelighet er uklart i skrivende stund.

Du kan lese mer om Galaxy Book på Samsungs nettsider.

Ny versjon av GearVR
Samsung slipper også et nytt VR-headsett som være enklere og mer interaktivt. 2017-utgaven av Gear VR kommer også med en helt ny kontroller, som er ergonomisk og bøyd, og som fungerer både som fjernkontroll og gamepad. Den skal som gjør det mulig å bevege seg med minimert behov for arm- og hodebevegelser, og sporer håndbevegelsene dine.

Den kommer med en «finger-trigger», en hjem-, volum- og tilbakeknapp, og den har en innebygget styreflate, og kommer som standard sammen med GearVR.

Samsung Gear VR kommer til våren 2017, og vil koste 1 490 kroner.

Avslutningsvis sa Samsung at de snart, veldig snart vil vise hvordan de har dyttet grensene enda lengre når det kommer til smarttelefoner – og viste en teaser-video for Galaxy S8, som skal lanseres på 29. mars. Så da er det også offisielt!
Kilder:
Samsung pressekonferanse
Samsung Tab S3
Samsung Book
Samsung GearVR

Stikkord: Mobil, mwc17, nettbrettk, samsung