PewDiePie langer ut mot media i ny video

PewDiePie klager over
PewDiePie klager over "feilende" mediers metoder og inntjening i den siste Youtube-videoen sin.

Etter at svenske Felix Kjellberg, best kjent som «PewDiePie» på Youtube, hadde sin Nazi-skandale, der han mistet en rekke sponsorer, går han nå løs på media for å fremstille både han og hans unnskyldning feil.

Dette gjør han ved å plukke overskrifter fra forskjellige nettmedier og motbevise dem, før han begynner å lange ut mot Wall Street Journal – som han mener fikk sponsorene hans til å trekke seg da de begynte å skrive om ham.

Oppdatert, 17:34:

Annonse

Notat fra ITavisen-redaktør Trond Bie: ITavisens redaksjonelle linje er å presentere nyheter som nyheter, og ikke blande inn journalistens personlige meninger («samtidig trekker han frem andre som også har flørtet med Nazister») – det er hva kommentarer er til for, og de merkes alltid sådan her hos ITavisen. Det kan vi garantere våre lesere.

ITavisen mener at problemet til de store og veletablerte mediehusene nå er at de sprer falsk informasjon og/eller blander inn politiske preferanser i nyhetsartikler der slikt ikke hører hjemme, muligens fordi «alle» andre mener det samme.

ITavisen beklager dette, og har gitt klar beskjed videre.

Gikk til sponsorene først
– Wall Street Journal gikk til merkevarene som støttet meg før de gikk til meg for en kommentar, sier Kjellberg, – Og det gjorde de uten å tenke på skaden de ville gjøre.

Han fortsetter med å klage på Wall Street Journal i videoen, og sier blant annet at det hele ikke var et problem før det ble tatt opp – i et stikk til mediene generelt og Wall Street Journal spesielt.

– Velkommen til et post-sannhetsamfunn, sier Kjellberg i videoen.

Burde snakke med sponsorene til WSJ
Videre sier han at WSJ selv har brukt Nazi-bilder og videoer i dekningnen av saken, og dermed er skyldige selv i akkurat det han selv anklages for.

– Vi burde snakke med sponsorene deres, mener Kjellberg.

Samtidig trekker han frem andre som også har flørtet med Nazister.

Ble nesten stengt av Youtube
– Youtube var under sterkt press for å stenge ned kanalen min, men heldigvis bryter ikke videoene mine med Youtubes Community Guidelines, sier han i videoen, – Men de prøvde.

Kjellberg sier at det hele kan ha skjedd på grunn av at Wall Street Journal taper penger, og at tradisjonelle medier mister både anseelse og omsetning – og tenker høyt om hvor disse pengene går, uten å helt si at de går til de nye stjernene i sosiale medier.

– Kanskje jeg burde kjøpe Wall Street Journal, sier han i videoen, før han legger til at det ville vært et dårlig kjøp ettersom avisen “feiler.”

Videoen er allerede sett av over fem millioner mennesker, og kommentarfeltet er fullt av støttende kommentarer.

Du kan se hele videoen under:


Kilde:
Youtube

Annonse
Annonse