Stadig flere av oss har fleksibel arbeidsplass og trenger all den båndbredden vi kan få, uansett hvor vi er.
Stadig flere av oss har fleksibel arbeidsplass og trenger all den båndbredden vi kan få, uansett hvor vi er.

Annonse


Nå er det duket for superkjapp GB LTE i kombinasjon med WiFi

Amerikanske FCC (Federal Communications Commission) har fått ny sjef: Ajit Pai.

Sier ja til nettdeling
Pai kom inn i FCC som fersk sjef i forbindelse med Donald Trump som president. Pai er kjent som motstander av rigide regelverk, og ønsker å myke opp bestemmelsene. Dette er et ledd i så måte.

FCC åpner nå 5GHz-spekteret for å brukes til ikke-lisensiert LTE for å øke spekteret enheter kan dele på signalene i kombinasjon med trådløs bredbånd som bruker samme spekter.

WiFi og LTE-selskapene er enige
LTE-U som kjører på dette GHz-frekvensområdet, gjør det mulig for ISP-er å levere LTE-datatrafikk i kombinasjon med WiFi. LTE-U og WiFi kan leve side om side i det samme frekvensområdet, har FCC funnet ut og partene sagt seg enige i.

Annonse
Med andre ord senkes LTE-signalet om enheten kan ta inn WiFi, og skifter andre veien om det er for mye aktivitet på WiFi-nettet i nærheten.

Mer GB LTE på vei
I USA er det ikke uvanlig at ISP-er, blant annet Comcast, bruker kundenes rutere til å dele WiFi-bredbånd med andre Comcast-kunder (blant annet i San Francisco, dette er noe vi selv bruker) uten at det stjeles fart eller båndbredde fra kundens ruter.

T-Mobile skal allerede til våren teste GB LTE i flere områder, men det kreves at enheten har støtte for den kjappe LTE-standarden.

 

Kilde:
Multichannel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse