Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Stadig flere av oss har fleksibel arbeidsplass og trenger all den båndbredden vi kan få, uansett hvor vi er. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu/ITaivsen)

Nå er det duket for superkjapp GB LTE i kombinasjon med WiFi

USA sier ja.

Amerikanske FCC (Federal Communications Commission) har fått ny sjef: Ajit Pai.

Sier ja til nettdeling
Pai kom inn i FCC som fersk sjef i forbindelse med Donald Trump som president. Pai er kjent som motstander av rigide regelverk, og ønsker å myke opp bestemmelsene. Dette er et ledd i så måte.

FCC åpner nå 5GHz-spekteret for å brukes til ikke-lisensiert LTE for å øke spekteret enheter kan dele på signalene i kombinasjon med trådløs bredbånd som bruker samme spekter.

WiFi og LTE-selskapene er enige
LTE-U som kjører på dette GHz-frekvensområdet, gjør det mulig for ISP-er å levere LTE-datatrafikk i kombinasjon med WiFi. LTE-U og WiFi kan leve side om side i det samme frekvensområdet, har FCC funnet ut og partene sagt seg enige i.

Med andre ord senkes LTE-signalet om enheten kan ta inn WiFi, og skifter andre veien om det er for mye aktivitet på WiFi-nettet i nærheten.

Mer GB LTE på vei
I USA er det ikke uvanlig at ISP-er, blant annet Comcast, bruker kundenes rutere til å dele WiFi-bredbånd med andre Comcast-kunder (blant annet i San Francisco, dette er noe vi selv bruker) uten at det stjeles fart eller båndbredde fra kundens ruter.

T-Mobile skal allerede til våren teste GB LTE i flere områder, men det kreves at enheten har støtte for den kjappe LTE-standarden.

 

Kilde:
Multichannel

Stikkord: bredbånd, internett, Mobil