Audi med et spennende VR-konsept.
Audi med et spennende VR-konsept.

Annonse


Lag en egen bilbane i sandkassen og kjør gjennom den i VR

Som liten gutt var det alltid gøy å leke i sandkassen. Enten man prøvde å lage slott eller lager lagde racingbaner. Ja, dette var tiden før smarttelefonens inntog.

Skannes med infrarødt kamera
Nå blir den analoge sandkassen digital. Audi lanserer nemlig det de kaller for sandkassen 2.0. Ved hjelp av spesialutviklet teknologi kan man lage en bilbane, skanne og kjøre gjennom den i virtuell virkelighet.

I utviklingen har de samarbeidet med selskapene POL og MediaMonks. Banene skannes via et infrarødt lys som deretter prosesserer denne informasjonen om til en 3D-modell.

Ifølge Audi har dette ikke vært gjort tidligere.

Annonse
– Vi har jobbet lenge med verdensledende kompetanse for å oppfylle drømmen om en slik sandkasse. Nå skal vi ut og vise den frem, samtidig som vi også åpner dette universet for store og små bilentusiaster på audi.no/sandbox, sier Tommy Bækkevold Jensen, markedssjef for Audi Norge, i en pressmelding.

Tar med sandkassen på turné
Tanken bak dette prosjektet var å vise frem bilprodusentens modeller på en ny måte. Audi forklarer at ideen var å skape en lenke mellom den fysiske verden i sandkassen og VR-verdenen.

– Vi forstod tidlig at dette krever at vi flytter noen grenser for VR-teknologien, og vi er stolte av at vi lykkes med det. Underveis har vi fått både støtte og mye interesse fra Audi-konsernet i Tyskland. Vi ser det internasjonale potensialet i sandkassen vår, men aller først vil vi vise den frem her i Norge hvor ideen ble klekket ut, sier Bækkevold Jensen i pressemeldingen.

Nå skal prosjektet på rundtur i Norge. Er du på Kvitfjell i helgen, kan du bli en av de første som tester Audis nye sandkasse.

https://youtube.com/watch?v=bti6T_tpj6Y

 

Kilde:
Audi

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse