Snapchats Android-problemer kan bli en hodepine for selskapet

Snapchat-lederne måtte svare på tøffe spørsmål fra investorer.
Snapchat-lederne måtte svare på tøffe spørsmål fra investorer.

Denne uken ble Snapchat-sjefene møtt med tøffe spørsmål fra investorene. Blant annet om hvorfor brukerveksten er avtagende?

Nedgang i veksten
Business Insider skriver at Snap Inc. så langt har lagt skylden på den ustabile app-ytelsen på Android. Under møtet i New York i går uttalte topplederne at Android-brukere opplever problemer med Snapchat-appen og at problemene var størst i fjorårets siste kvartal.

De håper å løse dette problemet med å utvikle til Android og iOS samtidig. Tidligere har fokuset ligget på iOS ettersom det er der mesteparten av brukerne befinner seg.

Annonse

«For å fortsette brukerengasjementveksten er vi nødt til å prioritere utviklingen av våre produkter for å operere på smarttelefoner med Android-operativsystem. Hvis vi feiler på dette området, og disse smarttelefonene blir mer populære og færre smarttelefoner med iOS-operativsystem, kan det påføre betydelig skade på bedriften», heter det i en uttalelse fra selskapet.

Sterk konkurranse fra Instagram
Veksten til Snapchat avtok betydelig i andre halvdel av fjoråret. Etter svært gode tall for kvartal én og to, økte den daglige brukerbasen med kun seks millioner i perioden juli–september. I perioden før var økningen på 18 millioner daglige brukere.

Snapchat startet fjoråret rimelig bra, men veksten avtok i andre halvdel.
Snapchat startet fjoråret rimelig bra, men veksten avtok i andre halvdel. (Ill.: Snapchat)

Også konkurransen fra Facebook og spesielt Instagram har en påvirkning på de svakere Snapchat-resultatene. Instagram Stories ble lansert i fjor sommer og ifølge investorer har den stjålet flere brukere fra konkurrenten og har allerede over 150 millioner daglige brukere. Snapchat har drøyt 160 millioner daglige brukere.

Har du hatt noen problemer med Snapchat-appen på Android?

 

Kilde:
Business Insider

Annonse
Annonse