NES Classic Edition har 30 spill tilgjengelig.
NES Classic Edition har 30 spill tilgjengelig.

Annonse


Slik gjorde han NES Classic Edition til den ultimate retroboksen

Nintendos nyversjon av den originale NES-konsollen går som varmt hvetebrød og selskapet sliter å holde produksjonen i takt med etterspørselen.

Åpner opp spillbiblioteket
Konsollen kommer med 30 klassiske NES-spill, og det er ikke mulighet til å installere andre enn dem. I hvert fall ikke uten litt miksing og triksing.

Den russiske utvikleren Alexey Avdyukhin, også kjent som «Cluster», har utviklet et verktøy kalt Hakchi2 som gjør prosessen med å skrive til enhetens minne uten å ødelegge det, enklere.

Resultatet av arbeidet hans er flerkonsoll-emulatoren RetroArch. Med den installert på en NES Classic Edition, kan man emulere spill fra plattformer som SNES, Genesis, Game Boy Advanced og også Nintendo 64. Dermed blir plutselig det opprinnelige spillbibliotek på 30 spill litt mer omfattende.

Annonse
Ikke helt enkelt
Som TechCrunch påpeker er ikke denne modifiseringen av den enkle sorten og man risikere å ødelegge konsollen. Nintendo er nok lite villige til å reparere en enhet som er blitt forsøkt modifisert. Noe å ha i tankene før man eventuelt setter i gang.

Ettersom RetroArch er blitt svært mye bedre på relativt kort tid, kan det være lurt å vente litt for å se hvordan uviklingen går.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse