Matrix PowerWatch lades av kroppsvarmen din, og trenger aldri å lades.
Matrix PowerWatch lades av kroppsvarmen din, og trenger aldri å lades.

Annonse


Denne klokken lades av kroppsvarmen din

– Kroppen i hvile genererer rundt 100 Watt, som er det samme som en gammel lyspære, sier Arrow Electronics om den nye klokken sin.

Trenger ikke lading
Den heter Matrix PowerWatch, og genrerer elektrisitet fra kroppsvarmen din – slik at du aldri trenger å lade den.

Når du tar klokken av, går den i hvilemodus og trekker strøm fra et lite batteri – og så slår den seg på igjen når du tar den på, og viser den riktige tiden.

Videre måler klokken kaloriforbrenning på samme måte – ved å måle kroppsvarmen. Den kan også måle aktivitetsnivået og søvnen din, og den er vanntett inntil 50 meter – så du kan ta den med på svømmetur.

Annonse


Viser hvor mye du genrerer
Arrow Electronics skryter også av at den er den eneste smartklokken som viser hvor mye elektrisk strøm du generer.

Klokken er salgs via Indiegogo, og der har den frem til 14. januar dekket inn rundt 8 790 000 kroner, som er 938 prosent av målet sitt.

Teknologien for å gjøre om varme til elektrisitet ble ifølge Arrow Electronics oppdaget i 1821, og har blitt brukt av NASA i både Voyager-romskipet og Curiosity-roveren på Mars.

Snart masseproduksjon
Siden klokken nå har håvet inn over åtte millioner kroner, har det allerede gått mye penger til design og utformingen av produksjonsprosessen, og alt som gjenstår nå er å kjøre selve produksjonen – og den er ventet i butikkene i oktober 2017.

Støttespillerne på Indiegogo får derimot klokkene sine fra juli og utover.

Her er skrytevideoen deres:

Kilde
Indiegogo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse