Antipiratene er usikre på hvordan de skal gå frem for å slå ned på Kodi-piratene.
Antipiratene er usikre på hvordan de skal gå frem for å slå ned på Kodi-piratene.

Annonse


Nå skal antipiratene ta mediesenteret piratene elsker

Rettighetsorganisasjonen MPAA har kjempet mot torrentsider i lang, lang tid, nå ser de også mot nye fronter.

Ønsker å ta dem
Denne gangen er det multimedieprogrammet Kodi som er målet Under filmfestivalen i Berlin uttalte MPAA-sjef Chris Dodd nylig at det er bekymringsverdig at Kodi-plattformen mer og mer brukes for piratvirksomhet. Et problem han omtaler som «64 000 dollar-spørsmålet».

Programmet i seg selv er helt lovlig og kjører på PC-er, nettbrett, smarttelefoner og snart Xbox One. Kodi har rukket å bli et populært program blant fildelerne, men også helt vanlige brukere. Årsaken til at den har blitt så populær blant piratene, er fordi programvaren støtter tredjepartstillegg som gjør det mulig å strømme all slags innhold direkte til enheten sin – uten kostnad.

For øyeblikket pågår det saker rundt misbruk av Kodi både i Nederland og Storbritannia. Så langt har MPAA vært stille på denne fronten, men nå er stillheten brutt.

Annonse
Vet ikke hvordan
«64 000 dollar-spørsmålet er hva som kan gjøres med illegal bruk av Kodi-plattformen», sier Dodd til Variety.

Med andre ord er ikke MPAA sikre på hva de faktisk skal gjøre og hvordan de skal gå frem, men det er helt tydelig at de akter å gjøre noe.

TorrentFreak skriver at det kan bli vanskelig å slå ned på dette. Blant annet fordi programvaren selv er helt lovlig og at det kan bli svært vanskelig å slå ned på kanskje hundrevis av sider som deler piratkopiert innhold til Kodi-brukere via tredjepartsløsninger-

«Per nå er Kodi-situasjonen mer som et 64 millioner dollar-spørsmål, og et som ikke raskt kan besvares tross prisen», konkluderer TorrentFreak.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse