Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nyeste Apple TV har hverken støtte for 4K-video eller HDR. (Ill.: Apple)

Hevder Apple TV får en viktig oppdatering i år

Får trolig støtte for 4K og HDR.

Bloomberg skriver i dag at Apple jobber med en Apple TV med 4K-støtte og at den kan komme allerede i år.

4K og HDR
Den kommende strømmeboksen skal angivelig ha støtte for «mer levende farger», noe som kan bety at også utvidet dynamisk område (HDR) er på vei. Teknologien finnes i flere nye TV-er og er også på plass i PlayStation 4 og Xbox One S.

Og mer står det egentlig ikke om Apple TV 5, men Bloomberg skriver litt om selve visjonen til Apple. Først og fremst ønsket selskapet å erstatte kabelbokser for å strømme direkte-TV.

I tillegg har Apple vurdert å bygge egne spillkontrollere for å konkurrere mot Microsoft og Sony. Apple TV har nå sin egen App Store med flere spill som støtter kontrollere, deriblant stadig populære Minecraft.

Vi testet Apple TV 4: Mye bedre, men også mye dyrere – og hvorfor i all verden mangler 4K?

Ønsket å erstatte kabelboksen
En av prototypene for TV 4 hadde koaksialkontakt slik at brukerne kunne erstatte kabelboksene sine og kontrollere grensesnittet direkte i strømmeenheten. Bloomberg skriver at planen til Apple var å kreve en viss sum fra brukerne for denne tjenesten, som de videre skulle dele med TV- selskapene.

I stedet lanserte iPhone-produsenten en enkel TV-app for Apple TV i fjor. Den er så langt ikke tilgjengelig her til lands.

Nylig har selskapet hentet inn tidligere Amazon Fire TV-sjef, Timothy Twedhal, for å få fart på strømmevisjonene sine.

 

Kilder:
Bloomberg,
The Verge

Stikkord: Apple, appletv