Gull og svart dekker det nye iPhone 8-konseptet der mobilen fra Apple beholder designutrykket, men moderniserer det med mindre ramme.
Gull og svart dekker det nye iPhone 8-konseptet der mobilen fra Apple beholder designutrykket, men moderniserer det med mindre ramme.

Annonse


Apple ser mot Kina for å anskaffe nok OLED-skjermer

Det ryktes stadig at minst én av høstens iPhone-modeller har en OLED-skjerm, og Samsung nevnes som en viktig leverandør.

Trenger flere paneler
Ifølge troverdige rapporter har de to selskapene inngått to avtaler som innebærer at Samsung skal levere 160 millioner OLED-paneler til Apple. Det kan kanskje ikke være nok for selskapet som selger over 200 millioner smarttelefoner i året.

Det gjør at sistnevnte ser til Kina, hvis ferske rapporter fra Bloomberg stemmer. Den økonomifokuserte nyhetssiden skriver at Apple for tiden tester OLED-panelene til det kinesiske selskapet BOE.

Selskapet investerer rundt 14,5 milliarder i OLED-skjermer, noe som innebærer at de bygger to nye fabrikker for produksjonen. Når ferdigstilt skal fabrikkene være i stand til å produsere 48 000 paneler hver i måneden.

Annonse


Rekker ikke årets lansering
Dog ser det ut til at BOE ikke rekker å være en del av høstens OLED-iPhone-lansering, men vil i stedet fokusere på å produsere paneler til 2018-modellen.

Senest i går dukket det opp rykter om en iPhone med OLED-skjerm. Den nye modellen får ikke bare større skjerm, og OLED-panel for første gang, men pakkes inn i stål på sidene (som det ryktes er berøringsfølsomme da alle knapper visstnok er fjernet, et rykte vi har hørt siden mai 2016) – baksiden er visstnok av glass mens.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse