YouTube og Disney synes PewDiePie gikk for langt.
YouTube og Disney synes PewDiePie gikk for langt.

Annonse


YouTube kutter støtten til PewDiePie etter jøde- og «rasisme»-kontrovers

YouTube og Disney har sett seg ferdige med PewDiePie etter at svensken satte søkelyset på hva folk gjør for penger på nettet.

Oppdatert,

På Tumblr-kontoen sin forklarte PewDiePie følgende 12. februar:

«Jeg fikk med meg i går at noen har spredd videoene mine og påstår jeg gir troverdighet til anti-semittisk bevegelser, og at fansen min er en del av dette fordi de ser på – jeg ønsker ikke å sitere kilder, av den grunn at jeg ikke ønsker å gi dem mer oppmerksomhet.

Annonse
Dette stammer fra en video jeg laget et par uker siden. Jeg prøvde å vise hvor gal den moderne verdenen er, spesielt noen av tjenestene som er tilgjengelig på nettet. Jeg plukket noe som virket absurd for meg – at folk på Fiverr sier hva som helst for fem dollar.

Jeg tror det er viktig å si noe, og jeg ønsker å gjøre en ting helt klart: Jeg støtter på ingen ingen måte noen former for hatefulle holdninger.

Jeg lager videoer for mitt publikum. Jeg tenker på innholdet jeg lager som underholdning, og ikke et sted for alvorlige politiske kommentarer. Jeg vet at mitt publikum forstår dette, og at det er derfor de besøker kanalen min. Selv om dette ikke var min hensikt så forstår at disse vitsene var støtende.

Det er latterlig å tro at jeg faktisk støtter disse menneskene, men for de af dere som er usikre på hvor jeg står: Nei, jeg støtter ikke disse menneskene på noen måte.»

Det kan tenkes at de største nett-stjernene er bedre tjent med å skape sin egen publiseringsplattform, enten individuelt, eller sammen, for dette er en trend som vil fortsette å øke i takt.

I hardt vær
Fiverr er en tjeneste der man kan betale personer for å gjøre alt mulig rart.

Felix Kjellberg som er hans egentlige navn, ville finne ut hvor langt han kunne gå ved å få folk til å si rasistiske og anti-semitiske ting som «død til alle jøder» og mye annet som er fullstendig uakseptabelt uten, eller med feil, kontekst.

Har image, penger og markedsføring å ta vare på
Men i sitt race for å være mest mulig politisk korrekte har de store selskapene fått med seg stuntene, og kuttet pengestrømmen til Kjellberg ved å stoppe hans YouTube Red-show og hans «Preferred advertising»-status som gir personer med så mange følgere mer penger i kassa.

Kjellberg har tidligere spøkt om ISIS på Twitter, noe som selvsagt fikk selskapet til å suspendere kontoen hans.

Kjellberg bestiller på Fiverr:

https://youtube.com/watch?v=GEVXqrVFdCk

 

Kilder:
WSJ (betalingsmur)
Tumblr
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse